Jump to content

Meta: Cereri de traducere

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Translation requests and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Bun venit pe portalul de traduceri Meta-Wiki. Această pagină indică cererile de traducere pe Meta. De asemenea, are informații și ajutor despre cum să traduceți și cum să vă înscrieți pentru a ajuta la traducere. Consultați Babilon pentru mai multe informații generale.

Cum să traduceți

  1. Găsiți ceva în „tabloul de bord al traducătorilor' pe care doriți să îl traduceți
  2. Faceți click pe secțiunea relevantă
  3. Începeţi să traduceţi

Consultați tutorialul pentru detalii.

Cum se solicită o traducere

  1. Dacă nu există încă, creați pagina pe care doriți să o traduceți aici pe Meta-Wiki.
  2. Urmați tutorialul pentru a pregăti pagina pentru traducere (pașii 1 și 2 ai tutorialului).
  3. Un administrator de traducere (sau dvs. dacă sunteți unul dintre acestea) va vedea pagina pe Special:PageTranslation și o va marca pentru traducere (pasul 3 al tutorialului).

Dacă nu înțelegeți ce să faceți și documentația nu vă ajută sau administratorii de traduceri nu v-au văzut solicitarea, cereți ajutor.

Cele mai bune practici pe scurt (citește mai multe):

  • Faceți textul sursă cât mai „’’clar’’’ și ‘’’înțeles’’’ pe cât posibil. Când un text urmează să fie tradus, claritatea vine înaintea conciziei.
  • Pentru textele utilizate în afara Meta, se recomandă să includeți o „explicație” sau un „link” care arată contextul originalului.
  • Gândiți-vă la „când” doriți ca traducerea să fie gata și la „în ce limbi” este cel mai relevant să traduceți textul dat și specificați-le pe pagina în sine.

Puteți cere uneori ajutor pentru traduceri pe Translators-l, o listă de corespondență pentru traducătorii Wikimedia.

Puteți citi mai multe despre traducibilitate.

Fundația Wikimedia wiki

Unele dintre solicitările de mai sus și unele dintre solicitările manuale din Traduceri după stare sunt sau au fost despre pagini care există (de asemenea) pe wikimediafoundation.org și care erau tratate de către cei interesați. editori și transcom (până în mai 2013), consultați subpaginile pentru arhive.

Dacă doriți să traduceți un site sau o publicație a Fundației Wikimedia care nu poate fi editată, contactați persoanele responsabile, cum ar fi foundationwiki sysops.

În 2021, wiki-ul Fundației Wikimedia a început să accepte login-uri SUL ca și alte wiki-uri, dar restricționează editarea spațiului de nume al articolului. Paginile de discuție și traducerile pot fi editate de toți. Drept urmare, puteți traduce direct în wiki. Pentru mai multe informații, consultați Wikimedia Foundation Governance.

Vezi şi