Jump to content

Objava finalizacije jedinstvene korisničke prijave/Lična objava

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement/Personal announcement and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.

Vaš račun će biti preimenovan

Zdravo,

Razvojni tim Wikimedije pravi određene promjene u načinu djelovanja računa, kao dio naših napora da pružimo nove i bolje alate za naše korisnike kao što su prekowikijevske notifikacije. Ove promjene znače da imate jedno korisničko ime svuda. Ovo će nam omogućiti da vam damo nove opcije koje će vam pomoći da bolje uređujete i raspravljate i koje dozvoljavaju fleksibilnije korisničke dozvole za alate. Jedan od sporednih efekata je taj da će korisnički računi sada biti jedinstveni na svih 900 wikija Mediawikija. V. objavu za više informacija.

Na žalost, vaš račun se sudara sa drugim računom koji se također zove {{subst:PAGENAME}}. Da bi bili sigurni kako oboje možete koristi Wikimedijine wikije u budućnost, preimenovat ćemo vaš račun u {{subst:PAGENAME}}~{{WIKI}}. Vaš račun će biti preimenovan u aprilu 2015. godine, zajedno s brojnim drugima.

Vaš račun će još uvijek raditi kao i ranije, i bit će vam i dalje pripisana sva dosada napravljena uređivanja, ali ćete morati koristi novo korisničko ime kad se budete prijavljivali. Ako vam se ne sviđa vaše novo korisničko ime, možete zahtijevati da vaš račun bude ponovno preimenovan na Meti, jednom kada ovo stupi na snagu, ili možete zahtjevati lokalnog birokrata da vas preimenuje na ovoj wiki u slobodno korisničko ime prije 27. maja.

Žao nam je zbog neugodnosti.

Vaš
Keegan Peterzell
Veza sa zajednicom, Fondacija Wikimedia