Jump to content

Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


A Tudás Hatalom. Segíts, hogy ingyenes maradhasson!

A Wikimedia Alapítvány és több tízezer önkéntes, akik szabadidejüket és tudásukkal járulnak a hozzá a Wikipédia elkészítéséhez, hisznek abban, hogy a tudás hatalom, ezért szabadnak kell lennie.

Az olyan nagylelkű embereknek köszönhetően, mint te is, a Wikipédia a világ legnagyobb enciklopédiájává vált. Néhány éve a wikipedia.org még a legforgalmasabb 10.000 weboldal között sem volt, ma már a legjobb 30 között van. Egyedül 2005. novemberében több mint 2,5 milliárd oldalt szolgáltak ki a szerverek. Tavaly ilyenkor még csak az internetezők alig fél százaléka használta nap mint nap a wikipedia.org-ot. Mára ez megnégyszereződött, és hasonló növekedést várunk jövőre is. A segítségeddel több tízmillió ember használhatja a Wikipédiát és testvérprojektjeit a következő évben.

Hogy ki tudjuk szolgálni az exponenciális mértékben bővülő olvasótábort, költségvetésünk a 2003-as $15,000-ról, és a 2004-es $125,000-ról idén $700,000-ra nőtt. Az elkövetkezendő évben a Wikimédia Alapítványnak valószínűsíthetően milliókat kell költenie a növekvő igények kiszolgálására, fejlesztve a szoftvereinket, hogy biztosíthassuk a hátteret a jó minőségű tartalmaknak, és folytathassuk a munkát, aminek a célja, hogy a szabad tudást mindenkihez eljuttassa. Úgy tűnhet, hogy ezzel óriási fába vágjuk a fejszénket, de ugyanígy jött létre a világ legnagyobb enciklopédiája kevesebb, mint öt év alatt. A te segítségeddel meg tudjuk csinálni!

A Wikipédiát és a testvérprojektjeit csak a hozzájárulások tartják életben: a szerkesztők hozzájárulásai, akik nem sajnálják rá az időt és a munkát, és az adakozók hozzájárulásai, akik anyagiakkal segítenek. Ahogy a kis szerkesztések építik a tartalmakat, minden apró pénzbeli adomány is támogatja azt. Az átlagos adomány, amit kapunk, kb. 4000Ft-nak ($20) felel meg, de ennél kisebb adományok is sokat segítenek.

Ezért fordulunk hozzád az ünnepek közeledtével. A te adományod teszi lehetővé, hogy tovább nőjünk és fejlődjünk. A támogatások a Wikimédia Alapítvány számára bármilyen pénznemben adhatóak. Az adományok az Egyesült Államokban adóalap csökkentők, ugyanígy a helyi Wikimédia közösségeké (Wikimedia Deutschland, Wikimedia France). Bár a helyi szervezetek támogatása nem segítik közvetlenül a Wikimédia Alapítványt, de segítségünkre vannak a közös célok elérésében.

Most van itt az ideje, hogy szabad tudással erősítsük a világot.

Előre is köszönet neked a nagylelkűségedért!


Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley és a Wikimedia Team többi tagja


Megjegyzés: ez az adománygyűjtő kampány december 16-tól január 6-ig tart.