Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - sv

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


Kunskap är makt. Hjälp till att hålla den fri!

Stiftelsen Wikimedia, och de tiotusentals frivilliga som bidrar till projektet med sin tid och sin kunskap, tror på att kunskap är makt och att kunskap borde, och måste, vara fri.

Generösa bidrag från personer som du har gjort det möjligt för Wikipedia att bli den största encyklopedin i människans historia. För bara några år sedan var wikipedia.org inte ens bland de 10 000 största webbplatserna – idag är den bland de 30 största med över 2,5 miljarder sidvisningar under förra månaden. Mindre än en halv eller en procent av internetanvändarna använde wikipedia på en given dag vid denna tid förra året. I år har denna siffra nästan fyrdubblas och vi väntar en liknande utveckling under kommande år. Med din hjälp kommer tiotals miljoner mer människor nyttja Wikipedia och dess systerprojekt under nästa år.

För att kunna möta kraven från en exponentiellt växande läsarkrets har vår budget ökat från 15 000 amerikanska dollar år 2003 och 125 000 dollar år 2004 till årets budget på över 700 000 dollar. Under kommande år förväntas stiftelsen omsätta miljontals dollar för att kunna möta de ökande kraven, utveckla vår mjukvara och kvalitetsförbättrande metoder samt att forsätta arbetet mot målet: Fri kunskap åt alla. Det må låta överväldigande, men det gjorde det även att skapa världens största encyklopedi på mindre än fem år. Med din hjälp är det möjligt.

Wikipedia och dess systerprojekt existerar bara på grund av bidrag; bidrag i form av ansträngningar för att förbättra innehållet och donationer till verksamhetens kostnader. Precis som många små redigeringar bygger innehållet hjälper varje donation till att göra det tillgängligt. Den genomsnittliga storleken på donationerna är omkring 20 amerikanska dollar. Varje liten del gör nytta.

Vi vänder oss till dig och ber dig hjälpa till att göra detta till verklighet. Det är donationerna som gör det möjligt för projektet att fortsätta växa och förbättras. Donationer till stiftelsen Wikimedia (The Wikimedia Foundation) kan ske i valfri valuta och är avdragsgilla i USA. I Tyskland och Frankrike är donationer till de lokala stiftelserna (Wikimedia Deutschland respektive Wikimedia France) avdragsgilla. Även om donationer till de lokala avdelningarna inte får användas av The Wikimedia Foundation hjälper de oss att nå de övergripande målen.

Tiden är inne att förse världen med fri kunskap.

Tack för din generositet!

Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley och resten av Wikimedia.

Denna insamling pågår mellan fredagen den 16 december och fredagen den 6 januari 2006.