Jump to content

Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - ro

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


Cunoaşterea înseamnă putere. Ajutaţi-ne să o menţinem liberă!

Fundaţia Wikimedia şi sutele de mii de voluntari care îşi pun timpul şi experienţa la dispoziţia proiectelor sale cred că cunoaşterea înseamnă putere şi că cunoştinţele trebuie să fie libere şi gratuite.

Sprijinul generos din partea unor persoane ca dumneavostră a permis Wikipediei să devină cea mai mare enciclopedie din istoria omenirii. Cu doar câţiva ani în urmă, wikipedia.org nu se număra nici măcar printre primele 10.000 de situri de pe internet; acum este în primele 40. Peste 3,2 milioane de vizitatori unici au folosit Wikipedia în luna septembrie 2004. În septembrie 2005, acest număr a crescut până la aproape 13 milioane. Cu ajutorul dumneavostră, zeci de milioane de alte persoane de pe întreg mapamondul vor putea folosi Wikipedia şi proiectele sale înrudite în anii viitori.

Ca să putem deservi o bază de utilizatori care creşte exponenţial, bugetul nostru a crescut de la $15.000 în 2003, la $125.000 în 2004 şi respectiv peste $700.000 în acest an. Anticipăm că vom cheltui milioane de dolari anul viitor pentru a ţine pasul cu creşterea cererii, pentru îmbunătăţirea platformei software şi a metodelor de ameliorare a conţinutului, în încercarea noastră de a pune la dispoziţia tuturor informaţie liberă. Această ţintă sună intimidant, dar la fel a sunat şi ţelul de a creea cea mai mare enciclopedie din lume cu cinci ani în urmă. Putem face asta doar cu ajutorul dumneavoastră!

Wikipedia şi proiectele sale înrudite se pot dezvolta doar prin contribuţii: contribuţia Wikipediştilor, care îşi pun timpul la dispoziţia proiectului şi contribuţiile băneşti ale donatorilor noştrii, care ne ajută financiar. La fel cum multe editări mici au dezvoltat conţinutul nostru, fiecare donaţie ne ajută să oferim acel conţinut întregii lumi. Donaţia medie este de aproximativ $20. Deci, fiecare contribuţie bănească, oricât de mică, ne ajută!

În acest sezon al sărbătorilor, contăm pe dumneavoastră să ne ajutaţi să îndeplinim ţelul nostru. Contribuţiile dvs. ne permit să creştem şi să ne îmbunătăţim. Donaţiile pot fi făcute în orice monedă doriţi şi sunt scutite de impozit în Statele Unite. Donaţiile către Wikimedia Deutschland e.V. sunt de asemenea scutite de impozit.

Este vremea să facem lumea mai puternică prin cunoştinţe libere.

Mulţumim pentru generozitate!

Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley, şi restul Echipei Wikimedia

Notă: Acestă campanie se desfăşoară între vineri, 16 decembrie şi vineri, 6 ianuarie 2005.