Jump to content

Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - sr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


Знање је моћ. Помозите нам да остане слободно!

Задужбина Викимедија и десетине хиљада добровољаца који доприносе своје време и знање њеним пројектима верују да је знање моћ и да оно мора остати слободно.

Великодушна подршка људи као што сте ви омогућили је да Википедија постане највећа енциклопедија у људској историји. Пре само пар година, wikipedia.org није био ни међу првих 10.000 веб сајтова; данас је међу првих 30 са преко 2,5 милиона страна послужених само прошлог месеца. Прошле године у ово време, wikipedia.org је било којег дана користило мање од половине процента свих особа које користе Интернет. Данас се тај број скоро учетворостручио а следеће године очекујемо сличну стопу раста. Уз вашу помоћ, следеће године ће Википедију и њене братске пројекте користити десетине милиона људи.

Да би опслужили читатељство које експоненцијално расте, наш буџет је повећан са 15.000$ у 2003. на преко 125.000$ у 2004. и више од 700.000$ ове године. У долазећој години, Задужбина Викимедија предвиђа да ће бити потребни милиони да би се одржао корак са повећаним захтевима, и то побољшањем нашег софтвера и метода не би ли осигурали висок квалитет садржаја и непрекинут рад ка постизању нашег циља да свакоме обезбедимо слободно знање. То можда звучи застрашујуће, али тако је било и са стварањем највеће светске енциклопедије за мање од пет година. Уз вашу помоћ, можемо то да одрадимо.

Википедија и њени братски пројекти постоје искључиво кроз прилоге: прилоге уредника који придоносе своје време и труд и прилоге донатора који помажу финансијски. Као што много малих уређивања помаже у изградњи садржаја, тако и свака донација помаже да се послужи тај садржај. Просечна висина донација које примимо је у висини отприлике 20$. Сваки мали допринос помаже.

Обраћамо вам се у ово празнично доба не би ли нам помогли да остваримо ово. Ваше донације су те које нам омогућавају да наставимо да растемо и да се побољшавамо. Прилоге Задужбини Викимедија можете дати у којој год валути желите и у Сједињеним Америчким Државама се одбија од пореза. Прилози локалним огранцима у Немачкој и Француској (Wikimedia Deutschland, Wikimedia France) се такође одбијају од пореза. Мада прилози локалним огранцима можда неће бити искоришћени директно од стране Задужбине Викимедија, и они ће нам помоћи да постигнемо наше коначне циљеве.

Сада је тренутак да помогнете да обогатимо свет слободним знањем.

Хвала вам на вашој великодушности!

Џими Вејлс, Флоренс Нибар-Девуар, Анђела Бизли и остатак тима Викимедије.


Примедба: Ово прикупљање ће трајати од петка, 16. децембра 2005. до петка, 6. јануара 2006. године.