Jump to content

Fundraising 2010/Jimmy appeal 2/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

 • Ju lutem lexojeni:
 • Një kërkesë urgjente nga
 • Themeluesi i Wikipedia-s, Jimmy Wales
 • Unë jam një vullnetar.

  Nuk paguaj as edhe një qindarkë për punën time tek Wikipedia, dhe asnjë nga mijëra auotorët vullnetarë apo redaktuesit tanë nuk paguajnë. Kur unë e themelova Wikipedia-n, mund ta kisha bërë një kompani fitim prurëse me reklama, por vendosa të bëj diçka ndryshe.

  Tregtia është e mirë. Reklamat nuk janë të këqija. Por nuk shkon këtu. Jo në Wikipedia.

  Wikipedia është diçka speciale. Është si një librari ose si një park publik. Është si një tempull për mendjen. Është një vend ku ne të gjithë shkojmë për të meduar, për të mësuar, për të ndarë njohurinë tonë me të tjerët. Është një projekt njerëzor unik, i pari në llojin e tij në histori. Është një projekt njerëzor për të sjellë një enciklopedi të lirë tek çdo njeri në planet.

  Çdo njeri.

  Nëse 400 milion përdoruesit e Wikipedia-s do të dhuronin $1 secili, ne do të kishim 20 herë shumën e parave që na duhen. Ne jemi një organizatë e vogël, dhe unë kam punuar shumë gjatë këtyre viteve për të na mbajtur neve të fortë. Ne përmbushim misionin tonë, dhe i mundim të tjerët.

  Për ta bërë këtë pa reklama, neve na duheni ju. Jeni ju që e mbani ëndrrën gjallë. Jeni ju që keni krijuar Wikipedia-n. Jeni ju që besoni që një vend i reflektimit të qetësisë dhe mësimit ka vlerë.

  Këtë vit, ju lutem bëni një dhurim prej $20, $35, $50 ose çkado që mundeni për ta mbrojtur dhe për ta mbështetur Wikipedia-n.

  Faleminderit,

  Jimmy Wales
  Themeluesi i Wikipedia-s