Jump to content

Fundraising 2010/Kartika Appeal/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Kartika[edit]

  • Vennligst les:
  • En personlig appell
  • fra Wikipedia-brukeren Kartika
  • En beskjed fra Wikipedia-brukeren Kartika

13,3 millioner og null.

Hvor mange mennesker bruker Wikipedia hver dag for å få tilgang til kunnskap? Over 13 millioner. Og hvor mye betaler de for tilgang til verdens 5. mest populære nettsted? Ingenting.

Det er det Wikipedia handler om.

Det har aldri vært en kraftigere måte for folk verden over til å dele sin kunnskap fritt med hverandre. Ikke bare kringkaste fakta og data, men å samarbeide på artikler for å gjøre dem så tydelige og nøyaktige som mulig.

Men det som er mest bemerkelsesverdig angående Wikipedia er at all kunnskapen har blitt delt og redigert av frivillige, en artikkel av gangen. Og fordi Wikipedia er reklamefritt, må vi som lager og bruker Wikipedia beskytte og opprettholde prosjektet én gave av gangen.

Det er det den årlige innsamlingsaksjonen handler om. Det er en sjanse for de av oss som har tro på Wikipedia til å komme sammen og opprettholde hva vi har skapt.

Jeg har donert i årets innsamlingsaksjon, og håper at du også vil velge å donere. Gi $20, €30, 400 kr eller hva du enn kan for å holde Wikipedia fri.

Jeg begynte å skrive artikler på Wikipedia fordi jeg innså at det var mye kunnskap folk leter etter som ennå ikke fantes på mitt språk. Jeg gjorde det ikke for å få oppmerksomhet eller skryt. Jeg gjorde det fordi jeg bryr meg om kulturen min, og ønsker å dele det jeg kan med så mange som mulig.

Folk verden over gjør det samme hver dag, og det er det som gjør Wikipedia så verdifull.

Vær så snill og doner i dag for å holde Wikipedia sterk.

Takk, Kartika, Jakarta, Indonesia