InternetArchiveBot/Problem/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page InternetArchiveBot/Problem and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.
InternetArchiveBot

Ботот треба веднаш да се исклучи

The Management Interface tells me I am blocked when I am not

Tracked in Phabricator:
task T274050

This is a bug. The problem is not with your account. We believe the problem is with the MediaWiki API rather than InternetArchiveBot itself. You can track progress of this bug on Phabricator.

Ботот погрешно тврди дека врската е мртва

Ботот користи англиски кога не треба

The bot is using the incorrect date format in templates

  • Modify the bot configuration for your wiki. Make sure your wiki is selected from the dropdown on the top right.
  • Scroll to "Default used date formats". Define one date format per line, using the strftime syntax. The format that is preferred by your wiki should have the prefix @default: in front of it.
  • Scroll to the bottom and submit. If there are still issues, leave a message on User talk:InternetArchiveBot.

Го вклучив ботот за моето вики, но тој ништо не прави

Ако ботот никогаш претходно не работел на вашето вики, можно е тој сè уште да не е нагоден за да работи таму. If you оставите порака на нашата разговорна страница, ќе се погрижиме да го нагодиме за да работи кај вас. Воедно, кога ботот за првпат ќе се вклучи на едно вики, може да треба неколку дена за да почне првото уредување.

Ако ботот порано веќе има работено на вашето вики, можно е истиот да е исклучен од опслужувачка страна. Кога ќе се случи вакво нешто, тоа е бидејќи има грешка која го спречува InternetArchiveBot да работи делотворно на тоа вики. Почекајте да се врати услугата на тоа вики. Исто така, проверете дали ботот моежби е блокиран на вашето вики.

Треба рачно да зададам домен или URL како жив или мртов

Други грешки или барања за функции