Jump to content

InternetArchiveBot/Problem

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page InternetArchiveBot/Problem and the translation is 100% complete.


Roboten behöver stängas av nu

Hanteringsgränssnittet rapporterar ett 503-fel

Vänta en timme och uppdatera sedan. Rapportera det på Phabricator om det fortfarande inte fungerar.

Roboten påstår felaktigt att en länk är död

Roboten använder engelska när den inte borde

Roboten använder felaktigt datumformat i mallar

Roboten tar bort en massa wikitext från sidor

Roboten utför ofta underhållsredigeringar på artiklar under dess arbete. Detta innefattar att ta bort överflödiga referenser i artiklar. Här är ett exempel på den sortens redigering. Om en referens i en artikel har ett "namn"-attribut (såsom <ref name="cite1">Wales, 1994</ref>) behöver du bara ange referenstexten en gång och kan sedan använda genvägen (som <ref name="cite1" />).

Ifall något annat händer som gör att roboten tar bort stora mängder wikitext för du gärna lämna ett meddelande på User talk:InternetArchiveBot.

Jag har aktiverat roboten på min wiki men den gör inget

Om roboten aldrig tidigare körts på din wiki kan det vara så att roboten ännu inte konfigurerats för det. Om du lämnar ett meddelanden på vår diskussionssida kan vi göra i ordning roboten för din wiki. När en robot har aktiverats på en wiki för första gången kan det potentiellt ta flera dagar innan den första redigeringen görs.

Om roboten har körts på din wiki förut kan du vara så att roboten har stängts av på servern. När det händer beror det på att det finns en bugg som hindrar InternetArchiveBot från att fungera ordentligt på den wikin. Var god invänta på att tjänsten återvänder till wikin. Kontrollera också att roboten inte blockerats på din wiki.

Jag behöver manuellt ange domän eller URL som aktiv eller död

Andra buggar eller funktionsförfrågningar