Jump to content

Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - sl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


Zamislite si svet, v katerem ima vsakdo prost dostop
do zbirke vsega znanja. To je tisto, k čemur si prizadevamo.

Pri tem potrebujemo vašo pomoč.

 

Ustanova Wikimedia Foundation Inc. je nedobičkonosna organizacija, ki si prizadeva vsakomur omogočiti prost dostop do znanja. Wikimedia, ki se temu cilju približuje z vzdrževanjem, razvojem in razširjanjem prostih vsebin, je za tek svojih projektov vrste wiki odvisna od prostovoljnih prispevkov javnosti.

Wikimedia ponuja računalniške in omrežne zmogljivosti za ustvarjanje in razširjanje mnogih referenčnih del, med katerimi so tudi Wikipedija, Wikislovar, Wikinavedek, Wikiknjige, Wikinovice, Wikivir in Wikimedijina zbirka. Vsebina teh projektov je javnosti na voljo zastonj.

Kako nam vaš prispevek pomaga

Vsa naša spletišča so brez reklam. Obiskovalcem urejanja, branja ali uporabe naših vsebin ne zaračunavamo. Za financiranje naših projektov smo povsem odvisni od prispevkov. Naša rast, brez primere tako po prometu kot po vsebini, zahteva za preprečitev izpadov brez žrtvovanja uporabnosti redno nadgradnjo strojne opreme. Med drugimi izdatki so še stroški pasovne širine, prostor za polja v kolokacijskem centru, nakup domenskih imen podjetja Wikimedia, sponzorstvo določenih opravil razvoja programja in občasno potni stroški. Za več podrobnosti o tem, kaj še nameravamo kupiti, glejte Hardware capacity growth planning.

Ustanova Wikimedia Foundation potrebuje denar tudi za nadaljevanje svoje pionirske vloge v raziskavi področja hkratne izdelave vsebin. Poleg tega podpiramo pakiranje in razširjanje vsebin Wikimedie na kraje, ki nimajo dostopa do interneta. Vsak prispevek je lahko zelo pomemben. Če imate kakšna vprašanja o prispevkih ustanovi Wikimedia Foundation, nas prosimo kontaktirajte.

Prispevajte denar

Donacije so lahko davčne olajšave.

Darujte prek spleta

Darujte prek spleta s sistemom PayPal ali MoneyBookers, prek preprostih obrazcev spodaj. V ta namen uporabljamo račun donation@wikipedia.org. PayPal omogoča enkratna, mesečna ali letna plačila (prekličite naročnino).

Če želite prek Paypalove storitve nakazati enkratni znesek, vam računa pri njih ni treba imeti.


<html>

<a href="http://www.moneybookers.com/app/?rid=312838/" target="_blank"><img style="border-width: 1px; border-color: #8B8583;" src="http://www.moneybookers.com/images/banners/88_en_intl.gif" width="88" height="31" border="0" alt="MoneyBookers" /></a>

</html>

V večini primerov so provizije pri MoneyBookers nižje kot pri PayPal.

Darujte po navadni pošti

Prispevke lahko na sedež ustanove Wikimedia pošljete tudi po navadni pošti na naslednji naslov:

Wikimedia Foundation Inc.
204 37th Ave N, #330
St. Petersburg, FL 33704
U.S.A.

Če pošiljate prispevke iz Slovenije (ne iz Združenih držav Amerike), prosimo upoštevajte, da je v izogib stroškom provizij zaželeno mednarodno naročilo denarja ali ček, izplačljiv pri banki v ZDA. Stroški posredovanja pri pošiljanju tujega čeka (ali katerega koli drugega nakazila na banko zunaj ZDA) lahko presežejo tudi 50 USD. Mednarodna poštna naročila za prenos denarja, izplačljivega v ZDA, so v mnogih državah na voljo na poštnih uradih in bodo zagotovila, da bo šel ves prispevek res ustanovi Wikimedia. Po pošti prosimo ne pošiljajte bankovcev.

Opomba: Prosimo upoštevajte, da niti ta stran niti katerikoli druga povezava nanjo na strani Wikimedia ni navajanje k darovanju. Naše dovoljenje vam zagotavlja, da lahko naše vsebine prosto uporabljate zdaj in v bodoče, ne glede na to, ali si lahko privoščite, da prispevate.

Kupite izdelke

Wikipedia merchandise at Cafe Press: Ob vsakem nakupu gre 5 USD fundaciji Wikimedia.