Jump to content

Καθολικός Κώδικας Συμπεριφοράς/Αναθεωρημένες οδηγίες επιβολής/Πληροφορίες ψηφοφόρων

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Universal Code of Conduct/Revised enforcement guidelines/Voter information and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Καθολικός Κώδικας Συμπεριφοράς

Μια ψηφοφορία για την επικύρωση των Αναθεωρημένων Οδηγιών Επιβολής για τον Καθολικό Κώδικα Συμπεριφοράς (UCoC) θα διεξαχθεί από τις 17 Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 23:59:59 (UTC) μέσω του SecurePoll. Όλοι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι εντός της Κοινότητας Wikimedia έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν ή να αντιταχθούν στην υιοθέτηση των Οδηγιών Επιβολής και να μοιραστούν το γιατί. Η επικύρωση των οδηγιών επιβολής είναι απαραίτητη για τη οδηγιών και διαδικασιών επιβολής για το UCoC. Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οδηγίες της ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένης του δικαιώματος ψήφου, παρακάτω.

Δείτε επίσης τις Συνήθεις Ερωτήσεις για την Ψηφοφορία για πληροφορίες σχετικά με τη κατάθεση ψήφου.

Διαδικασία ψηφοφορίας

Αν έχετε δικαίωμα ψήφου:

 1. Επιθεωρήστε τις αναθεωρημένες οδηγίες επιβολής για την πολιτική του Καθολικού Κώδικα Συμπεριφοράς.
 2. Αποφασίστε εάν θα υποστηρίξετε ή θα εναντιωθείτε στην έγκριση των Οδηγιών Επιβολής. Εάν διαφωνείτε με τις γραμμές, σημειώστε τις προτεινόμενες αλλαγές στις Γραμμές για να τις συμπεριλάβετε στην ψήφο σας.
 3. Μάθετε πώς να καταγράφετε την ψήφο σας με το SecurePoll.
 4. Μεταβείτε στη σελίδα ψηφοφορίας στο SecurePoll και ακολουθήστε τις οδηγίες.
 5. Υπενθυμίστε σε άλλα μέλη της κοινότητας να ψηφίσουν!

Τι ψηφίζεται;

Στα μέσα Ιανουαρίου, οι Οδηγίες Επιβολής (ΕΕ) για τον Καθολικό Κώδικα Συμπεριφοράς θα υποβληθούν σε δεύτερη ψηφοφορία επικύρωσης σε ολόκληρη την κοινότητα. Αυτό ακολουθεί την ψηφοφορία του Μαρτίου 2022, η οποία παρείχε αποτέλεσμα πλειοψηφικής υποστήριξης, αλλά τόνισε σημαντικές ανησυχίες της κοινότητας που η Επιτροπή Κοινοτικών Υποθέσεων (CAC) του Συμβουλίου ζήτησε να αναθεωρηθούν. Η Επιτροπή Αναθεωρήσεων εξέτασε τη συμβολή της κοινότητας και έκανε αλλαγές. Σημεία προβληματισμού, όπως η εξισορρόπηση του απορρήτου και της διαφάνειας, καθώς και οι απαιτήσεις εκπαίδευσης και επιβεβαίωσης, έχουν ενημερωθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Wikimedia υποστηρίζει μια ψηφοφορία από την κοινότητα για την πρόταση οδηγιών επιβολής του ΚΚΣ μετά την επικύρωση του UCoC από το ίδιο το Συμβούλιο. Τα μέλη του ΔΣ αναγνωρίζουν επίσης την υποστήριξη μιας τέτοιας ψηφοφορίας που εκφράζεται με την κοινή επιστολή των Επιτροπών Διαιτησίας και μια έρευνα σε εθελοντές λειτουργούς, συνεργαζόμενα μέλη και τη συντακτική επιτροπή.

Μία από τις βασικές συστάσεις των στρατηγικών στόχων για το 2030 ήταν η συλλογική δημιουργία ενός UCoC για την παροχή μιας παγκόσμιας βάσης αποδεκτής συμπεριφοράς για ολόκληρο το κίνημα χωρίς ανοχή στην παρενόχληση.

Οδηγίες Επιβολής του Καθολικού Κώδικα Συμπεριφοράς

Αυτές οι οδηγίες αφορούν την επιβολή του Καθολικού Κώδικα Συμπεριφοράς. Ο πυρήνας του ΚΚΣ είχε προηγουμένως επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαβούλευση με την κοινότητα, χωρίς ρητή δημοσκόπηση μεταξύ της κοινότητας. Περιλαμβάνει προληπτικές, ερευνητικές και διερευνητικές ενέργειες και άλλες ενέργειες που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση παραβιάσεων του Καθολικού Κώδικα Συμπεριφοράς. Η επιβολή θα γίνεται κυρίως από, ενδεικτικά, καθορισμένους λειτουργούς σε όλα τα διαδικτυακά και εκτός σύνδεσης εγχειρήματα Wikimedia, εκδηλώσεις και σχετικούς χώρους που φιλοξενούνται σε πλατφόρμες τρίτων. Θα γινεται οργανωμένα, έγκαιρα και με συνέπεια σε ολόκληρο το κίνημα Wikimedia.

Οι αναθεωρημένες Οδηγίες Επιβολής του ΚΚΣ αποτελούνται από δύο μέρη:

 • Προληπτική εργασία
  • Προώθηση της ευαισθητοποίησης για τον ΚΚΣ, συνιστώντας εκπαίδευση ΚΚΣ, μεταξύ άλλων.
 • Ανταποκριτική εργασία
  • Ανάλυση μιας διαδικασίας για καταχώρηση, Διεργασία αναφερόμενων παραβιάσεων, Παροχή πόρων για αναφερόμενες παραβιάσεις, Προσδιορισμός ενεργειών επιβολής για παραβάσεις κ.λπ.

Γιατί να ψηφίσετε;

Η επικύρωση των οδηγιών επιβολής είναι απαραίτητη για την οριστικοποίηση των διαδικασιών επιβολής, των διεργασιών και των ενεργειών για το ΚΚΣ. Η ψηφοφορία για τις Οδηγίες Επιβολής έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την υποστήριξη της κοινότητας για τον ΚΚΣ και να συγκεντρώσει σχόλια εάν οι ψηφοφόροι έχουν επιφυλάξεις σχετικά με τις παρούσες προτάσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή σας μέσω της ψήφου σας και εάν ψηφίσετε «όχι», είναι σημαντικό να διατυπώσετε ποιο μέρος των οδηγιών σας προβληματίζει και γιατί.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ψηφοφορία θα:

 • Διασφαλίσει ότι οι απόψεις του Wikimedia εγχειρήματός σας αντιπροσωπεύονται στην παγκόσμια ψηφοφορία.

Πώς να ψηφίσετε

Μια μακέτα του ψηφοδελτίου SecurePoll. Σημειώστε ιδιαίτερα ότι το votewiki μπορεί να υποδείξει ότι δεν είστε συνδεδεμένοι. Η ψήφος σας θα εξακολουθεί να μετράει.

Παρακαλούμε διαβάστε αυτήν την ενότητα προτού μεταβείτε στο SecurePoll για να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για να κάνετε την ψηφοφορική σας εμπειρία να εξελιχθεί ομαλά.

 • Το ψηφοδέλτιο θα δώσει την ερώτηση ψηφοφορίας και θα προσφέρει δύο επιλογές. Επιλέξτε «όχι» ή «ναι». Οι ψήφοι που δεν έχουν επιλεγμένο ούτε «όχι» ή «ναι» δεν θα συμπεριληφθούν στην τελική καταμέτρηση.
 • Ένα πλαίσιο «Σχόλιο» θα παρέχει ένα σημείο για να αφήσετε σχόλια σχετικά με τυχόν προβληματισμούς που έχετε σχετικά με τις προτεινόμενες οδηγίες.
 • Στη συνέχεια, το SecurePoll θα σας ειδοποιήσει ότι η ψήφος σας καταγράφηκε.
 • Μπορείτε να ξαναψηφίσετε στις εκλογές. Αντικαθιστά την προηγούμενη ψήφο σας. Μπορείτε να το κάνετε όσες φορές θέλετε.

Πώς θα καθοριστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας;

Θα χρειαστεί ένα όριο άνω του 50% υποστήριξης των συμμετεχόντων χρηστών για να προχωρήσουμε στην επικύρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο. Επί του παρόντος, το κίνημα δεν έχει μια ενιαία πρακτική σχετικά με την επιτυχία/αποτυχία στις διαδικασίες ψηφοφορίας (ορισμένες διαδικασίες χρησιμοποιούν κάτι πιο κοντά σε υπερπλειοψηφία (⅔), ενώ άλλες χρησιμοποιούν απλή πλειοψηφία (50% +1), ενώ άλλες αποφεύγουν μια συνολική καταμέτρηση αριθμητικής ψηφοφορίας). Για αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να συμβαδίζει με τα περισσότερα δημοψηφίσματα στις δικαιοδοσίες του πραγματικού κόσμου, επιλέχθηκε η απλή πλειοψηφία.

Οι ψήφοι θα ελεγχθούν από μια ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν. Όπως και με την πρώτη ψηφοφορία, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν και να μοιραστούν τους προβληματισμούς που έχουν σχετικά με τις οδηγίες. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τα επίπεδα υποστήριξης και τους προβληματισμούς που εγείρονται καθώς εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να επικυρωθούν ή να αναπτυχθούν περαιτέρω οι Οδηγίες Επιβολής.

Θα συμμετέχουν άτομα εκτός του Ιδρύματος Wikimedia στον έλεγχο της ψηφοφορίας για την επαλήθευση της γνησιότητας;

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ελεγχθεί για παρατυπίες από εθελοντές Wikimedians με εμπειρία σε διαδικασίες κοινοτικής ψηφοφορίας και διαδικασίες αυθεντικοποίησης. Οι έφοροι/ελεγκτές της ψηφοφορίας είναι:

Δικαίωμα ψήφου

Γενικός κανόνας

Δεν πρέπει να είστε υπό φραγή σε περισσότερα από ένα εγχειρήματα για να έχετε δικαίωμα ψήφου.

Συντάκτες

Μπορείτε να ψηφίσετε από οποιονδήποτε εγγεγραμμένο λογαριασμό που διαθέτετε σε ένα wiki του Wikimedia. Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά, ανεξάρτητα από το πόσους λογαριασμούς έχετε. Για να πληροί τις προϋποθέσεις, αυτός ο ένας λογαριασμός πρέπει:

 • να μην βρίσκεται υπό φραγή σε πάνω από ένα εγχείρημα,
 • και να μην είναι bot,
 • και έχει κάνει τουλάχιστον 300 επεξεργασίες πριν από τις 3 Ιανουαρίου 2023 στα wiki του Wikimedia,
 • και έχει κάνει τουλάχιστον 20 επεξεργασίες μεταξύ 3 Ιουλίου 2022 και 3 Ιανουαρίου 2023.

Το εργαλείο AccountEligibility μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαληθευτούν γρήγορα τα βασικά για το δικαίωμα ψήφου.

Προγραμματιστές

Οι προγραμματιστές πληρούν τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν εάν:

 • είναι διαχειριστές διακομιστών Wikimedia με πρόσβαση κελύφους
 • ή έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα merged commit σε οποιοδήποτε αποθετήριο Wikimedia στο Gerrit, μεταξύ 3 Ιουλίου 2022 και 3 Ιανουαρίου 2023.

Πρόσθετα κριτήρια

 • ή έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα merged commit στο nonwmf-extensions ή nonwmf-skins, μεταξύ 3 Ιουλίου 2022 και 3 Ιανουαρίου 2023.
 • ή έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα merged commit σε οποιοδήποτε αποθετήριο εργαλείων Wikimedia (για παράδειγμα στο magnustools), μεταξύ 3 Ιουλίου 2022 και 3 Ιανουαρίου 2023.
 • ή έχουν κάνει τουλάχιστον 300 επεξεργασίες πριν από τις 3 Ιανουαρίου 2023, και τουλάχιστον 20 επεξεργασίες μεταξύ 3 Ιουλίου 2022 και 3 Ιανουαρίου 2023, στο Translatewiki.
 • ή συντηρητές/συνεισφέροντες οποιωνδήποτε εργαλείων, μποτ, σκριπτ χρήστη, gadget, και Lua modules στα wiki του Wikimedia,
 • ή έχουν εμπλακεί ουσιαστικά στις διαδικασίες σχεδιασμού ή/και αναθεώρησης της τεχνικής ανάπτυξης που σχετίζεται με το Wikimedia.

Σημείωση: Εάν πληροίτε τα βασικά κριτήρια, θα μπορείτε να ψηφίσετε αμέσως. Λόγω των τεχνικών περιορισμών του SecurePoll, τα άτομα που πληρούν τα πρόσθετα κριτήρια ενδέχεται να μην μπορούν να ψηφίσουν απευθείας, εκτός εάν πληρούν κάποιο από τα άλλα κριτήρια. Εάν πιστεύετε ότι πληροίτε τα πρόσθετα κριτήρια, στείλτε email στο ucocproject@wikimedia.org με το σκεπτικό τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από την τελευταία ημερομηνία ψηφοφορίας, δηλαδή στις ή πριν από τις 27 Ιανουαρίου 2023. Εάν πληροίτε τα κριτήρια, θα σας προσθέσουμε σε μια λίστα με το χέρι, για να μπορέσετε να ψηφίσετε.

Προσωπικό και συμβασιούχοι του Ιδρύματος Wikimedia

Το τρέχον προσωπικό και οι συμβασιούχοι του Ιδρύματος Wikimedia έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν εάν έχουν προσληφθεί από το Ίδρυμα έως τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Προσωπικό και συμβασιούχοι συνεργατών του κινήματος Wikimedia

Το τρέχον προσωπικό Παραρτημάτων Wikimedia, θεματικών οργανώσεων ή ομάδων χρηστών και συμβασιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν εάν έχουν απασχοληθεί στον οργανισμό τους από τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Μέλη επίσημων φορέων όπως ορίζονται στα καταστατικά των υφιστάμενων Παραρτημάτων Wikimedia, θεματικών οργανώσεων ή ομάδων χρηστών έχουν δικαίωμα ψήφου εάν υπηρετούσαν σε αυτές τις θέσεις από τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Wikimedia και μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής

Τρέχοντα και πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Wikimedia και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος Wikimedia έχουν δικαίωμα ψήφου.

Μέλη της Επιτροπής Κινήματος Wikimedia

Τα τρέχοντα μέλη των Επιτροπών Κινήματος Wikimedia πληρούν τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν εάν υπηρετούσαν σε αυτές τις θέσεις από τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Οργανωτές κοινότητας του Κινήματος Wikimedia

Οι οργανωτές κοινότητας σε ενήμερη κατάσταση, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν σε άλλες κατηγορίες, δικαιούνται να ψηφίσουν εάν πληρούν ένα από τα ακόλουθα:

 • έχουν υποβάλει αίτηση, έχουν λάβει και έχουν υποβάλει αναφορά για τουλάχιστον μία επιχορήγηση του Ιδρύματος Wikimedia από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
 • ήταν διοργανωτές τουλάχιστον ενός χρηματοδοτούμενου hackathon, διαγωνισμού ή άλλης εκδήλωσης Wikimedia με τεκμηρίωση στο wiki και τουλάχιστον 10 συμμετέχοντες/επισκέπτες μεταξύ 3 Ιανουαρίου 2022 και 3 Ιανουαρίου 2023.

Πρόσθετα κριτήρια

Εάν πιστεύετε ότι πληροίτε τα πρόσθετα κριτήρια, στείλτε email στο ucocproject@wikimedia.org με το σκεπτικό τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από την τελευταία ημερομηνία ψηφοφορίας, δηλαδή στις 27 Ιανουαρίου 2023 ή νωρίτερα. Εάν πληροίτε τα κριτήρια, θα σας προσθέσουμε σε μια χειροκίνητη λίστα, για να μπορείτε να ψηφίσετε.

Συχνές ερωτήσεις ψηφοφορίας

 1. Πως μπορώ να επαληθεύσω το δικαίωμα ψήφου μου;
  Οι συντάκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο AccountEligibility για να επαληθεύσουν το δικαίωμα ψήφου στις τρέχουσες εκλογές. Η παγκόσμια σελίδα πληροφοριών λογαριασμού είναι διαθέσιμη για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον αριθμό των επεξεργασιών και το ιστορικό συνεισφορών σας.
 2. Πως τίθενται τα κριτήρια για το δικαίωμα ψήφου;
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Wikimedia όρισε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας πριν από την έναρξη των εκλογών. Αυτές είναι οι ίδιες απαιτήσεις που χρησιμοποιούνται για τις εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου.
 3. Ο δικαιούχος ψηφοφόρος δεν μπορεί να ψηφίσει
  Μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα: «Λυπούμαστε, δεν βρίσκεστε στην προκαθορισμένη λίστα των χρηστών που είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές.»
  Λύσεις

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί.

  Βεβαιωθείτε ότι ψηφίζετε από το Meta-wiki, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα της ψηφοφορίας.

  Εάν είστε προγραμματιστής, μέλος του προσωπικού του Ιδρύματος Wikimedia, μέλος επιτροπής του Κινήματος Wikimedia, δικαιούχος επιχορήγησης ή μέλος συμβουλευτικής επιτροπής, ενδέχεται να μην έχετε συγκεκριμένο όνομα χρήστη και θα πρέπει να προστεθείτε με μη αυτόματο τρόπο στη λίστα ψηφοφόρων. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ucocproject@wikimedia.org για να προστεθείτε στη λίστα. Μια απάντηση θα πρέπει να σταλεί εντός 72 ωρών για να σας προσθέσουμε στη λίστα.

  Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ψηφίσετε και πιστεύετε ότι θα έπρεπε να μπορείτε παρακαλούμε αφήστε ένα μήνυμα στη σελίδα συζήτησης για τις εκλογές ή επικοινωνήστε με την Επιτροπή Εκλογών στη διεύθυνση ucocproject@wikimedia.org. Η απάντηση θα πρέπει να σταλεί εντός 72 ωρών.

 4. Δεν μπορώ να συνδεθώ στο VoteWiki
  Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο VoteWiki για να ψηφίσετε. Εάν δείτε το ψηφοδέλτιο, τότε το SecurePoll σας αναγνώρισε με επιτυχία. Για λόγους ασφαλείας, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός λογαριασμών είναι εγγεγραμμένος στο VoteWiki.
 5. Μπορεί κανείς να δει τι ψήφισα;
  Όχι, οι εκλογές είναι ασφαλείς. Οι εκλογές χρησιμοποιούν λογισμικό SecurePoll. Οι ψήφοι είναι μυστικές. Κανένας από την Εκλογική Επιτροπή, το Διοικητικό Συμβούλιο ή οποιοσδήποτε μέλος του προσωπικού του Ιδρύματος Wikimedia δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Ένα μέλος της ομάδας Trust & Safety στο Ίδρυμα Wikimedia έχει το κλειδί κρυπτογράφησης για τις εκλογές. Μόλις ενεργοποιηθεί το κλειδί, η εκλογή διακόπτεται.
 6. Ποια δεδομένα συλλέγονται για τους ψηφοφόρους;

  Ορισμένα προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα για ψηφοφόρους είναι ορατά από λίγα επιλεγμένα άτομα που ελέγχουν και καταμετρούν τις εκλογές. Δείτε τους εφόρους επικύρωσης όπως ανακοινώθηκε παραπάνω.

  Αυτό περιλαμβάνει τη διεύθυνση IP και το αναγνωριστικό εφαρμογής. Αυτά τα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα 90 ημέρες μετά τις εκλογές.

 7. Πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα;
  Οι μετρήσεις σχετικά με αυτές τις εκλογές θα συνοψιστούν στα αποτελέσματα των εκλογικών σελίδων στο Meta και στην έκθεση μετά την ανάλυση των εκλογών. Δεν θα δημοσιευθούν στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης. Αυτά τα προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό του αριθμού των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και της παγκόσμιας εξάπλωσης των ψηφοφόρων.
 8. Όταν ψηφίζω, δεν βλέπω καμία επιβεβαίωση ότι ελήφθη η ψήφος και εμφανίζεται ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που λέει ότι πρέπει να συνδεθώ για να ψηφίσω. Τι συμβαίνει;

  Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο votewiki για να ψηφίσετε. Αυτό το σφάλμα είναι πιθανότατα πρόβλημα αποθήκευσης στην cache. Προσπαθήστε να ψηφίσετε ξανά στο m:Special:SecurePoll/vote/394.

  Λάβετε επίσης υπόψη ότι είστε ελεύθεροι να καταχωρήσετε ή να αλλάξετε τις προτιμήσεις ψήφου σας όσες φορές θέλετε. Θα αποθηκευτεί μόνο μία ψήφος ανά χρήστη και το σύστημα απλώς θα αντικαταστήσει τις παλιές σας ψήφους με τις νέες και θα απορρίψει τυχόν προηγούμενες ψήφους.

  Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας σας, εμφανίζεται μια απόδειξη στην οθόνη σας, την οποία μπορείτε να διατηρήσετε ως απόδειξη ότι ψηφίσατε.

 9. Πώς προστατεύεται το σύστημα ψηφοφορίας από τους χρήστες που εισάγουν πολλαπλές ψήφους;
  Μόνο μία ψήφος ανά χρήστη αποθηκεύεται στο σύστημα. Είστε ελεύθεροι να εκχωρήσετε ή να αλλάξετε τις προτιμήσεις ψήφου σας όσες φορές θέλετε. Το σύστημα απλώς θα αντικαταστήσει την παλιά ψήφο (ή ψήφους) σας με τη νέα και θα απορρίψει τυχόν προηγούμενες ψήφους.
 10. Το προσωπικό αναγκάζεται ή ενθαρρύνεται να ψηφίσει με συγκεκριμένο τρόπο;
  Όχι, το προσωπικό του Ιδρύματος Wikimedia και αυτό των συνεργαζόμενων οργανώσεων δεν ενθαρρύνονται να ψηφίσουν με συγκεκριμένο τρόπο. Ενθαρρύνουμε όλους να ψηφίσουν ανεξάρτητα. Για να είναι αποτελεσματικές οι κατευθυντήριες γραμμές επιβολής του Κώδικα Συμπεριφοράς, χρειαζόμαστε ειλικρινείς πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε εάν υπάρχουν τομείς που χρειάζονται βελτίωση.
 11. Είναι η ομάδα Trust and Safety προκατειλημμένη σε σχέση με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας;
  Η ομάδα Trust and Safety έχει τρία σκέλη: Πολιτική, Παραπληροφόρηση και Λειτουργίες. Η ομάδα που διευκολύνει το ΚΚΣ είναι η ομάδα Πολιτικής. Η ομάδα πολιτικής δεν εμπλέκεται σε έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών. Αν και δεν πιστεύεται ότι η ομάδα Επιχειρήσεων είναι ή θα ήταν προκατειλημμένη, αυτός ο διαχωρισμός των λειτουργιών ήταν σκόπιμος ακριβώς για να αποφευχθεί η ακούσια μεροληψία. Η ομάδα Πολιτικής δεν αξιολογείται από το εάν αυτό το έγγραφο που δημιουργήθηκε από κοινού εγκρίνεται κατά την πρώτη του εκτέλεση ή εάν χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη. Ωστόσο, η ομάδα αξιολογείται σχετικά με το εάν λειτουργεί καλά με την κοινότητα. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη μιας συνεργατικής προσέγγισης για την επιβολή του ΚΚΣ που θα λειτουργεί για την κοινότητα. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ευθύνη όσο το δυνατόν καλύτερα.
 12. Άλλες ερωτήσεις που δεν αναφέρονται εδώ
  Για τεχνικά σφάλματα ή σφάλματα συστήματος ψηφοφορίας, στείλτε email στο ucocproject@wikimedia.org. Παρακαλούμε συμπεριλάβετε το όνομα χρήστη με το οποίο προσπαθείτε να ψηφίσετε και το εγχείρημα στο οποίο προσπαθείτε να ψηφίσετε. Ένα μέλος της ομάδας του έργου θα απαντήσει στο email σας το συντομότερο δυνατό.