Kutipan Derma 2012/Terjemahan/Laman arahan and Mesej sepanduk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Landing Page and Banner messages and the translation is 100% complete.
Banners round one
 1. Hulurkan bantuan anda
 2. Baca Sekarang
 3. Sila baca:
  Rayuan peribadi daripada
  Pengasas Wikipedia, Jimmy Wales
 4. Wikipedia merupakan laman web bukan bermotif keuntungan. Wikipedia juga merupakan laman web ke-5 yang paling dikunjungi dengan lebih daripada 450 juta pengguna setiap bulan. Bantulah kami melindungi Wikipedia.
  Google dan Yahoo mempunyai ribuan pelayan dan pekerja. Kami hanya mempunyai 800 pelayan dan 150 staf sokongan.
  Seandainya semua orang yang membaca mesej ini menyumbang $5, kami hanya perlu mengadakan pungutan derma selama sehari setahun. Berikan sumbangan anda untuk memastikan Wikipedia terus bebas, berkecuali dan percuma untuk semua.
 5. Wikipedia merupakan laman web bukan bermotif keuntungan dan laman web ke-5 yang paling dikunjungi dengan lebih daripada 450 juta pengguna setiap bulan. Untuk memastikan Wikipedia terus bebas dan berkecuali, pengiklanan tidak akan wujud dalam Wikipedia.
  Google mempunyai hampir sejuta pelayan. Yahoo mempunyai 12,000 pekerja. Kami hanya mempunyai 800 pelayan dan 150 orang staf sokongan.
  Seandainya semua orang yang membaca mesej ini menyumbang $5, kami hanya perlu mengadakan pungutan derma selama sehari setahun. Berikan sumbangan anda untuk memastikan Wikipedia terus bebas, berkecuali dan percuma untuk semua.
Banners and LP's Round 2
 1. Satu rayuan peribadi daripada penyunting Wikipedia
 2. Satu rayuan peribadi daripada penyunting Wikipedia
 3. pendermaan purata
 4. Wikipedia merupakan laman web bukan bermotif keuntungan yang ke-5 paling dikunjungi dengan jumlah pengguna melebihi 450 juta. Akan tetapi, kos penyelengaraan kami (untuk pelayan, elektrik, sewa, program, staf dan bantuan perundangan) sama dengan laman-laman lain.
  Untuk memastikan Wikipedia terus bebas dan berkecuali tanpa pengiklanan atau bantuan mana-mana kerajaan, berikanlah sumbangan anda. Berdasarkan statistik penderma kami, jumlah derma yang paling umum ialah $5 manakala puratanya sebanyak $5.
  Seandainya semua orang yang membaca mesej ini menyumbang $5, pungutan derma ini akan berakhir dalam masa sejam. Bantulah kami untuk merealisasikan kempen pungutan derma ini.
 5. Seandainya semua orang yang membaca mesej ini memberi menyumbang $5, pungutan derma ini akan berakhir dalam masa sejam. Berikanlah sumbangan ikhlas anda.
Privacy policy notice
 1. Dengan menderma, anda sudi berkongsi maklumat peribadi anda dengan Yayasan Wikimedia dan projek-projeknya seperti yang tertakluk dalam dasar privasi penderma.
 2. Kami tidak akan menjual atau berkongsi maklumat anda. Untuk maklumat lebih lanjut, sila baca polisi penderma <http://wikimediafoundation.org/wiki/Donor_policy/en>.
Where your donation goes box text
 1. Bagaimanakah derma anda akan digunakan?
 2. Teknologi: Pelayan, bandwidth, penyelengaraan dan pembangunan. Wikipedia merupakan laman web ke-5 yang paling dikunjungi di dunia yang beroperasi dengan sumber teknologi terhad berbanding laman-laman web lain.
 3. Sumber manusia: Kesemua 10 laman web yang paling dikunjungi mempunyai ribuan pekerja. Kami hanya mempunyai 140 staf sokongan, sememangnya derma anda merupakan pelaburan yang bermanfaat kepada khazanah ilmu dunia.