Jump to content

Месец на украинската културна дипломация 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Месец на украинската културна дипломация 2023

1 март – 31 март    

[Хаштаг: #UCDMonth] • [Официална страница: ucdm.wikimedia.org.ua]    Включете се в предизвикателството за уикиредактори за подобряване на отразяването на украинската култура в Уикипедия!
  • Какво: Това е публичен конкурс, чиято цел е създаването и подобряването на текстовете на статиите относно културата и народа на Украйна в колкото се може повече езикови версии на Уикипедия. Инициативата следва извънредно успешните кампании от 2021 и 2022 година. Предложеният списък с препоръчани статии е съставен от организаторите на предизвикателството. Най-активните участници в конкурса ще получат награди.
  • Кога: Конкурсът започва на 00:01, 1 март 2023 (UTC) и продължава до 23:59, 31 март 2023 (UTC).
  • Как: Участието в конкурса е съвсем лесно и включва следните четири стъпки: Избери статии, по които ще работиш → Получи точки за труда си → Опитай се да получиш колкото се може повече точки → Вземи награди за своите приноси!
  • Кой: Всеки регистриран уикиредактор с профил в която и да е езикова версия на Уикипедия може да помогне за съвместното създаване и/или превод на статии, свързани с украинската култура, на всеки език. За участие в конкурса е необходима регистрация в раздел Участници.
  • Защо: Конкурсът се организира от Wikimedia Ukraine в сътрудничество с Украинския институт и украинското Министерство на външните работи. В Уикипедия липсват статии по всякакви теми и чрез този конкурс се надяваме да подобрим статиите за културни явления, значими за украинския народ. Подобряването на статиите и отразяването на украинската култура в Уикипедия е важно, за да се гарантира достъпа на читателите ни до качествена информация.