Ukrainan kulttuuridiplomatian kuukausi 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Ukrainan kulttuuridiplomatian kuukausi 2023

1. maaliskuuta – 31. maaliskuuta    

[Sosiaalisessa mediassa: #UCDMonth] • [Linkitä tänne: ucdm.wikimedia.org.ua]    Tervetuloa mukaan kirjoitushaasteeseen, jossa parannetaan ukrainalaisen kulttuurin käsittelyn kattavuutta Wikipediassa!
  • Mikä: Kyseessä on julkinen kirjoituskilpailu, jossa on tarkoitus luoda ja parantaa ukrainalaisista henkilöistä ja ukrainalaisesta kulttuurista kertovia artikkeleita mahdollisimman monessa Wikipedian kieliversiossa. Kilpailu on jatkoa vuosien 2021 ja 2022 menestyksekkäille kampanjoille. Haasteen järjestäjät ovat laatineet ehdotuksellisen listan artikkeleista, joihin keskittyä. Aktiivisimmille osallistujille jaetaan palkintoja.
  • Milloin: Kirjoitushaaste alkaa 00:01, 1 maaliskuu 2023 (UTC) ja päättyy 23:59, 31 maaliskuu 2023 (UTC).
  • Miten: Kilpailu on rakenteeltaan yksinkertainen; siinä on neljä askelta: Valitse artikkelit joita työstät → Saa työstäsi pisteitä → Pyri saamaan mahdollisimman paljon pisteitä → Saa panoksestasi palkinto!
  • Kuka: Kuka tahansa wikipedisti, jolla on tunnus jossain wikissä millä tahansa kielellä, voi kirjoittaa ja/tai kääntää ukrainalaiseen kulttuuriin liittyviä artikkeleita. Jos haluat osallistua tähän haasteeseen, ilmoittaudu Osallistujat-osiossa.
  • Miksi: Kilpailun järjestää Wikimedia Ukraina yhteistyössä Ukraina-instituutin ja Ukrainan ulkoministeriön kanssa. Wikipediasta puuttuu artikkeleita kaikenlaisista aiheista, ja tämän kilpailun kautta toivomme saavamme parannusta ukrainalaisille merkittävistä kulttuuri-ilmiöistä kertoviin artikkeleihin. Wikipedian artikkeleiden ja niiden ukrainalaisen kulttuurin käsittelyn kattavuuden parantamisella on tärkeä osa sen varmistamisessa, että lukijamme löytävät korkealaatuista tietoa.