Ukrajinski mesec kulturne diplomacije 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Ukrajinski mesec kulturne diplomacije 2023

1 marec – 31 marec    

[Družbena omrežja: #UCDMonth] • [Povezujte sem: ucdm.wikimedia.org.ua]    Pozdravljeni pri izzivu pisanja za izboljšanje pokritosti ukrajinske kulture v Wikipediji!
  • Kaj: To je javni besedilni natečaj, namenjen ustvarjanju in izboljševanju člankov o kulturi in ljudeh Ukrajine v čim več jezikovnih različicah Wikipedije. Nadaljujemo po zelo uspešnih kampanjah v letih 2021 in 2022. Predlagani seznam člankov za pisanje so pripravili organizatorji izziva. Najaktivnejši sodelavci bodo prejeli nagrade.
  • Kdaj: Besedilni natečaj bo potekal od 00:01, 1 marec 2023 (UTC) do 23:59, 31 marec 2023 (UTC).
  • Kako: Natečaj je sestavljen preprosto, iz štirih korakov: Izberite članke, na katerih želite delati → Za svoje delo pridobite točke → Poskušajte zbrati čim več točk → Osvojite nagrade za svoje prispevke!
  • Kdo: Pri pisanju in prevajanju člankov, povezanih z ukrajinsko kulturo, lahko v katerem koli jeziku sodeluje lahko kateri koli wikipedist, ki si je ustvaril račun. Za sodelovanje se morate prijaviti v razdelku Sodelavci.
  • Zakaj: Natečaj organizira Wikimedia Ukrajina v sodelovanju z Ukrajinskim inštitutom in Ministrstvom za zunanje zadeve Ukrajine. Wikipediji manjkajo članki o vseh vrstah tem in upamo, da bomo s tem natečajem lahko izboljšali članke o kulturnih pojavih, pomembnih za Ukrajince. Izboljšanje člankov Wikipedije in pokritosti ukrajinske kulture je pomembno za zagotavljanje, da bodo naši bralci našli visokokakovostne informacije.