Jump to content

Месец украјинске културне дипломатије 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023

1. март – 31. март    

[Social media: #UCDMonth] • [Link here: ucdm.wikimedia.org.ua]    Добродошли у конкурс писања чланака ради промоције украјинске културе на Википедији!
  • Шта: Ово је јавно такмичење, у којој је циљ да ствара и побољшава чланове о култури и народу Украјине у што већем броју језичких издања Википедије. Пратимо веома успешне кампање у 2021. and 2022. години. Предложен списак чланака на које треба бити у жижи приређен је од стране организатора изазова. Најделатнији учесници ће освојити награде.
  • Кад: Изазов у писању се одржава од 00:01, 1 март 2023 (UTC) до 23:59, 31 март 2023 (UTC).
  • Како: Такмичење је једноставно у структури, са 4 корака: Изаберите чланке на који ћете радити → Добијте бодове на ваше радове → Циљајте да добијете што више бодова → Будите награђени за ваш допринос!
  • Ко: Било који корисник Википедије, који је направио налог на било ком Вики сајту, може допринети писању и/или превођењу чланака о украјинској култури на било који језик. Да би сте учествовали, морате да се упишете на Списак учесника.
  • Зашто: Такмичење је приређено од стране Викимедије Украјина у сарадњи са Украјинским институтом и Министарством иностраних послова Украјине. Википедији недостају чланци о свим врстама тема, а надамо се да ћемо кроз ово такмичење побољшати чланке о културним феноменима значајним за украјински народ. Побољшање чланака на Википедији и покривање украјинске културе је важно, како би смо осигурали да наши читаоци пронађу висококвалитетне информације.