Maand van de Oekraïense Culturele Diplomatie 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Maand van de Oekraïense Culturele Diplomatie 2023

1 maart – 31 maart    

[Sociale media: #UCDMonth] • [Link hier: ucdm.wikimedia.org.ua]    Welkom bij de schrijfwedstrijd om de aanwezigheid van de Oekraïense cultuur op Wikipedia te verbeteren!
  • Wat: Dit is een openbare schrijfwedstrijd, die erop gericht is zo veel mogelijk artikelen over Oekraïeners en de Oekraïense cultuur in zo veel mogelijk taaledities van Wikipedia aan te maken dan wel uit te breiden. Dit project is een vervolg op de uiterst geslaagde campagnes van de jaren 2021 en 2022. De organisatoren van de schrijfwedstrijd hebben een lijst samengesteld met onderwerpen waarop de deelnemers zich kunnen concentreren. Voor de actiefste deelnemers zijn er prijzen beschikbaar.
  • Wanneer: De schrijfwedtrijd wordt gehouden van 00:01, 1 maart 2023 (UTC) tot en met 23:59, 31 maart 2023 (UTC).
  • Hoe: De opzet van de schrijfwedstrijd is heel eenvoudig en bestaat uit vier stappen: u kiest een artikel om aan te werken → u ontvangt punten voor uw werk → probeer zo veel mogelijk punten te verzamelen → er zijn prijzen te winnen met uw bijdrage!
  • Wie: Iedereen met een Wikipedia-account kan meehelpen met het schrijven en/of vertalen van artikelen op het gebied van de Oekraïense cultuur in welke taal dan ook. Om deel te nemen kunt u zich aanmelden op de pagina Deelnemers.
  • Waarom: Deze schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Wikimedia Oekraïne in samenwerking met het Oekraïense Instituut en het Oekraïense Ministerie van Buitenlandse Zaken. Over een heleboel onderwerpen zijn op Wikipedia nog geen artikelen te vinden. Met deze schrijfwedstrijd hopen wij te bereiken dat culturele onderwerpen die voor het Oekraïense volk van belang zijn, beter op Wikipedia vertegenwoordigd zullen zijn. Zo zorgen wij er samen voor dat onze lezers hoogwaardige informatie kunnen vinden over de Oekraïense cultuur.