Jump to content

2015 Consulta Estratègia/Comunitat

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Strategy consultation report

La Fundació Wikimedia (WMF) és una organització sense ànim de lucre que dóna suport i opera la major part de projectes basats en el coneixement wiki, com ara Viquipèdia. Treballant amb milers de contribuents voluntaris i lectors, estem esforçant-nos constantment per fer créixer els nostres projectes i expandir el seu abast global, tot compartint continguts gratuïts, multilingües i educacionals amb el món.

La teva opinió importa. Estem treballant amb una estratègia per a la WMF, i necessitem algunes opinions preliminars sobre el futur. Estem recopilant informació de gent com tu. L'experiència i perspectiva que ens donis ens ajudarà a ampliar el nostre pensament i a generar un resultat que sigui vertaderament representatiu de les nostres metes compartides. Llegirem les teves aportacions per poder formular la nostra estratègia, la qual compartirem amb la comunitat per rebre més comentaris.

Si vols més informació, si us plau visita Background (en anglès) o dóna un cop d'ull a out this blog post (també en anglès).

Com pots participar-hi?

Si us plau, llegeix l'escenari de més avall i respon les preguntes a la pàgina de discussió

L'escenari

L'escenari de l'Internet està canviant. En els pròxims tres anys, esperem veure un impacte més fort d'almenys dues tendències globals:

  • El món s'està tornant mòbil. Les tendències mostren que els aparells mòbils s'estan convertint en el mètode primari (i sovint en l'únic) que utilitza la majoria de la gent per accedir a Internet. Les nostres pàgines necessiten estar plenament preparades per a això.
  • Els pròxims mil milions d'usuaris d'Internet s'estan connectant (incloent un número substancial d'Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica). Aquests usuaris probablement tenen poc o cap noció preconcebuda sobre qualsevol projecte Wikimedia i és possible que tinguin noves motivacions per a participar quan adquireixin aquestes motivacions.

Les Preguntes

A més del mòbil i dels propers mil milions d'usuaris, quines tendències majors pots identificar? Basant-te sobre tendències futures que creus que són importants, a què s'assemblarien uns projectes de la Viquipèdia saludables i encertats?

Digue'ns què en penses

Ajuda'ns a concretar el futur de la Fundació Wikimedia fent clic al botó a sota. La teva opinió ens serà molt apreciable des del començament d'aquest procés.

Si us plau, recorda que totes les respostes són disponibles públicament. Tant bon punt les envies aquí seran de domini públic, de manera que podrem utilitzar-les a fi de recerques o altres propòsits. Per favor no envïis cap dada privada.