2015 strategi/samråd

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Strategy consultation report

Wikimedia Foundation (WMF) er en ideell, veldedig organisasjon som støtter og driver store wiki-basert kunnskap prosjekter som Wikipedia. Vi er oppe med tusenvis av dedikert frivillige bidragsytere og lesere, og vi jobber kontinuerlig med å vokse våre prosjekter og utvide deres global rekkevidde slik at vi kan dele gratis, flerspråklig, pedagogisk innhold med verdenen.

Ditt syn teller. Vi jobber med en strategi for WMF, og vi trenger noen innledende tanker om fremtiden. Vi samler informasjoner fra mennesker som deg. Ekspertise og perspektiv vil du hjelpe oss med ideer til nye ting og å generere et utfall som er virkelig representativ for våre felles mål. Vi leser ditt bidrag til å bidra vår strategi, som vi vil dele med samfunnet for kommentarer.

Ønsker du mer informajson, kan du gå til Bakgrunn eller lese vår bloggpost.

Hvordan kan du bidra?

Les scenariene under og besvar spørsmålene på diskusjonssiden.

Scenario

Internett er i stadig endring. Over de neste tre årene forventer vi å se en langt større påvirkning av to globale trender:

  • Verdenen blir "mobilifisert". Trendene viser at det er mobile enheter som vil bli den primære enheten (og ofte den eneste) for å bruke Internett. Våre sider må være tilpasset dette.
  • De neste milliarder Internett brukere kommer på nett (inkludert et betydelig antall fra Asia, Latin-Amerika og Afrika). Disse brukerne kan ha liten eller ingen kjennskap til Wikimedia eller noen Wikimedia-prosjekter og kan ha andre motivasjoner for å bidra.

Spørsmål

  1. Hvilke store trender ville du identifisere i tillegg til økt andel mobile enheter og den neste milliarden med brukere?
  2. Basert på de fremtidige trendene som du synes er viktig, hvordan vil vellykkede Wikimedia-prosjekt se ut?

Ditt bidrag

Hjelp oss med å forme fremtiden til Wikimedia Foundation ved å klikke på knappen under. Vi setter stor pris på dine innspill når vi nå begynner denne prosessen.

Husk at alle bidrag blir publisert og at ved å publisere bidraget ditt her frigir du det til fritt bruk, slik at vi kan bruke det i vårt videre arbeid. Vennligst ikke oppgi sensitiv eller personlige detaljer her.