Jump to content

2015 Strategie/consultare comunitară

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Strategy consultation report

Fundația Wikimedia (WMF) este o organizația caritabilă non-profit care susține și operează proiecte majore bazate pe principiul „wiki”, precum Wikipedia. Lucrăm cu mii de redactori și cititori voluntari și ne străduim să creștem proiectele noastre și să le extindem întinderea teritorială pentru a împărtăși la nivel global conținut liber educațional în mai multe limbi.

Perspectiva voastră contează. În prezent lucrăm la o strategie pentru WMF și avem nevoie de perspective preliminare pentru viitor. Adunăm informații de la oameni ca tine. Expertiza și perspectiva pe care o aduceți ne va ajuta să extindem abordarea noastră și va produce un rezultat ce va reprezenta cu adevărat intențiile noastre comune. Vom citi contribuțiile voastre și ne vom formula strategia pe baza acestora. Apoi vom împărtăși această strategie cu restul comunității pentru a obține comentarii.

Dacă doriți mai multe informații, vă rugăm să consultați „Informații preliminare” sau aruncați o privire la această postare pe blog (engleză).

Cum puteți participa?

Vă rugăm să citiți scenariul de dedesubt și să răspundeți la întrebări pe pagina de discuții.

Scenariul

Contextul Internetului se schimbă. În următorii trei ani ne așteptăm să vedem un impact mai puternic din cel puțin următoarele două tendințe globale:

  • Lumea devine globală. Tendințele arată că dispozitivele mobile devin metoda primară (și deseori singura!) de acces la Internet la nivel global. Trebuie să fim pregătiți pentru asta.
  • Următorul miliard de utilizatori de Internet va fi online (incluzând un număr semnificativ de utilizatori din Asia, America Latină și Africa). Este probabil ca acești noi utilizatori să nu aibă nicio idee cristalizată despre proiectele Wikimedia și s-ar putea să aibă motivații noi și necunoscute pentru a participa în aceste proiecte, atunci când o vor face.

Întrebările =

  1. Ce tendințe majore ați identifica, în afară de utilizatorii mobili și de următorul miliard de utilizatori?
  2. Bazându-vă pe tendințele viitoare pe care le considerați importante, cum ar arăta proiectele Wikimedia sănătoase și prospere?

Spuneți-ne ce credeți

Ajutați-ne să decidem viitorul Fundației Wikimedia. Apreciem opinia voastră, în special acum, când începem acest proces.

Vă rugăm să rețineți că toate răspunsurile sunt afișate public și că prin expedierea lor în acest formular le publicați în domeniul public (public domain), așa că le vom putea folosi sau publica pentru cercetare sau alte scopuri. Vă rugăm să nu includeți date private în acest formular.