Jump to content

Konačna najava o jedinstvenoj korisničkoj prijavi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
Za ažurne vijesti o napretku ovog razvoja, pogledajte mw:SUL finalisation.

Razvojni tim pri Wikimediji uvodi neke nove promjene o tome kako korisnički računi funkcionišu, kao dio našeg stalnog nastojanja da se obezbijede novi i bolji alati za naše korisnike (kao što su među-wiki obavijesti). Ove promjene znače da ćete imati isti korisnički račun na svim projektima. To će nam omogućiti da vam damo nove funkcionalnosti koje će vam pomoći da mijenjate sadržaj i diskutujete bolje, te omogućiti fleksibilnije korisničke dozvole za alate. Jedan od preduslova za ovo je da će korisnički računi sada morati biti jedinstveni za svih 900 Wikimedija wikija.

Nažalost, neki računi trenutno nisu jednistveni na svim našim wikijima, već su u sukobu sa drugim korisnicima sa kojima dijele isto korisničko ime. Da bismo osigurali da svi ovi korisnici mogu koristiti Wikimedijine wikije u budućnosti, mi ćemo preimenovati neke od tih računa da imaju znak "~" i ime njihovog wikija će biti dodano na kraj njihovog korisničkog imena. 'Promjena će se dogoditi u aprilu 2015. Naprimjer, korisnik pod imenom "Primjer" u švedskom Wiktionary koji će biti preimenovan će postati “Primjer~svwiktionary”.

Svi korisnički računi će funkcionisati kao i ranije, i biće kreditovani za sav editorski rad. Međutim, korisnici sa preimenovanim računima (koje ćemo individualno kontaktirati) će morati da koriste novi račun kada se logiraju.

Preimenovanje korisnika lokalno će biti ukinuto kao prevencija da se računi koji se preimenuju globalno ne bi odvojili zbog lokalnog preimenovanja. Korisnici mogu zatražiti preimenovanje koristeći Special:GlobalRenameRequest na svojim lokalnim wikijima ili zatražiti da se njihov račun preimenuje ovdje na Meta, ako vam se ne sviđa vaše novo korisničko ime.

Također pogledajte