Njoftimi rreth finalizimit të kyçjes së unifikuar të përdoruesve

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
Për lajme të freskëta rreth rrjedhave të këtij zhvillimi shihni mw:SUL finalisation.

Ekipi zhvillues, tek Fondacioni Wikimedia, është duke bërë disa ndryshime në atë si funksionojnë llogaritë, si pjesë e përpjekjeve tona për të ofruar mjete të reja dhe më të mira për përdoruesit tonë (siç është njoftimi ndër wiki).Për të mbështetur këto ndryshime, përdoruesit patjetër duhet pasur gjithkund emrin e njëjtë të llogarisë. Kjo do të na mundësojë tu ofrojmë karakteristika të reja të cilat do tu ndihmojnë të redaktoni dhe të diskutoni më me efikasitet dhe do tu mundësojë përdoruesve autorizime më fleksible për mjetet. Një nga parakushtet e këtij veprimi është se llogaritë e përdoruesve duhet të jenë unik ndër të gjitha 900  wiki-t e Wikimedia-s.

Fatkeqësisht, disa llogari për momentin nuk janë unike ndër të gjitha wiki-t, por ndeshen me përdoruesit tjerë të cilët kanë emrin e njëjtë të llogarisë. Për tu siguruar se në të ardhmen të gjithë këta përdorues mund të shfrytëzojnë wiki-t e Wikimedia-s, do të riemërojmë shumë nga këto llogari për të pasur "~" dhe emrin e wiki-ve të tyre të vendosur në fund të emrit të llogarisë së tyre. "Kjo do të realizohet në Prill 2015". Për shembull, përdoruesi i emëruar "Shembull" tek Wiktionary në suedisht i cili do të riemërohet do të bëhej "Shembull~svwiktionary".

Të gjitha llogaritë ende do të funksionojnë si më parë dhe do të vazhdojnë të kenë meritat për të gjitha redaktimet të bëra deri më tani. Gjithsesi, përdoruesit me llogari të riemëruar (të cilët do t'i kontaktojmë personalisht) do të gjatë kyçjes duhet të përdorin emrin e ri të llogarisë.

Riemërimi i përdoruesve me qasje lokale është larguar për të shmangur llogaritë të cilat ishin globale nga të larguarit nga mos qenit të atashuara për shkak të riemërimeve lokale. Përdoruesit mund të kërkojnë riemërim duke shfrytëzuar Special:GlobalRenameRequest tek wiki i tyre lokal ose të kërkojnë që llogaria e tyre të riemërohet këtu tek Meta, nëse ata nuk pëlqejnë emrin e tyre të ri.

Shiko edhe