Jump to content

Gemensam inloggning snart färdig

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
För aktuella nyheter om denna utveckling, se mw:SUL finalisation.

Utvecklargruppen på Wikimedia Foundation förändrar kontosystemet som en del i det pågående arbetet med att skapa nya och bättre verktyg åt användarna (såsom globala meddelanden mellan olika wikiprojekt). Ändringarna innebär att alla användare kommer att ha samma konto överallt. På så vis kan vi bygga nya funktioner som gör det lättare att bidra till alla våra projekt, och ge ut mer flexibla användarrättigheter till verktygen. Ett av villkoren för detta är att användarkonton måste vara unika över alla 900 Wikimedia-wikierna.

Tyvärr är vissa konton i dagsläget inte unika över alla wikier. Det finns namnkrockar där olika användare har samma namn på olika projekt. För att dessa ska kunna delta på Wikimedia-wikis i framtiden kommer vi att byta namn på några konton så att de får "~" följt av namnet på deras hemwiki på slutet av sitt kontonamn. Detta kommer att äga rum i april 2015. Till exempel kanske användaren "Exempel" på svenskspråkiga Wiktionary kommer att få det nya namnet "Exempel~svwiktionary".

Alla konton kommer att fungera som tidigare och alla bidrag användaren gjort kommer att länkas om till det nya namnet. Dock måste användare som fått nya namn använda det nya namnet när de loggar in (vi kommer att kontakta berörda användare individuellt om detta).

Möjligheten att lokalt döpa om användarkonton har tagits bort. Detta för att undvika att globala konton kopplas bort från den gemensamma inloggningen. Användare kan begära namnbyte lokalt på Special:GlobalRenameRequest eller här på Meta.

Se även