Jump to content

Финализација процеса спајања свих корисничких налога у јединствени систем пријаве (SUL)

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.

За све новости овога процеса погледајте mw:SUL finalisation.

Као део наших сталних напора да се обезбеде нови и бољи алати за наше кориснике, развојни стручњаци Викимедијине Фондације уводе промене у начину рада корисничких налога (као на пример међувики обавештења). Један од предуслова да би ове промене могле да функционишу правилно је да корисници морају имати исто корисничко име на свим викиналозима. Овиме ће нове функције доћи до пуног изражаја, помагаће између осталог да се лакше уређује и дискутује, а такође ће бити много флексибилнији за употребу корисничких алата.

Значи један од предуслова рада ове функције је јединствен кориснички налог за свих 900 Викимедијиних викија.

Нажалост, неки налози тренутно нису јединствени на свим викијима, већ су у сукобу са другим корисницима са којима деле исто корисничко име. Да бисмо осигурали да сви ови корисници могу користити Викимедијине викије и у будућности, ми ћемо преименовати те налоге и они ће садржати знак „~“ и име њиховог викија на крају њиховог корисничког имена. На пример, корисник под именом „Пример“ на шведском Викиречнику биће преименован у „Пример~svwiktionary“. Ово ће се обавити у априлу 2015.

Сви налози ће радити као и пре и све измене ће и даље бити њима приписане. Међутим корисници са преименованим налогом (они ће бити обавештени) мораће да користе ново корисничко име за пријаву.

Преименовање корисника локално је онемогућено да би се спречило раздвајање локалног налога од глобалног налога. И даље је могуће променити корисничко име али се сада захтев за преименовање поставља овде на Мети.

Види још