Jump to content

Single User Login finalisation announcement/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
Ajan tasalla olevat uutiset tämän kehittämisen edistymisestä, katso mw:SUL finalisation.

Wikimedia-säätiön kehittäjät ovat tekemässä joitakin muutoksia käyttäjätunnusten toimintatapaan. Pyrkimyksenämme on tarjota käyttäjillemme uusia ja parempia työkaluja (kuten wikienväliset ilmoitukset). Näiden muutosten tuloksena käyttäjällä on sama käyttäjätunnus kaikkialla. Muutosten ansiosta voimme tarjota uusia ominaisuuksia, jotka sujuvoittavat muokkaamista ja keskustelua. Ne mahdollistavat myös työkalujen joustavammat käyttöoikeudet. Yksi edellytyksistä tälle on se, että käyttäjätunnusten täytyy olla yksilöllisiä kaikkien 900 Wikimedia-sivuston laajuisesti.

Valitettavasti jotkin tunnukset eivät tällä hetkellä ole kaikkien wikiemme laajuisesti yksilöllisiä, vaan päällekkäisiä sellaisten samannimisten tunnusten kanssa, joilla on eri käyttäjä. Varmistaaksemme, että hekin voivat tulevaisuudessa käyttää Wikimedian wikejä, aiomme nimetä uudelleen useita tunnuksia siten, että tunnuksen perään tulee merkki ”~” ja kyseisen wikin tunnus. Tämä tapahtuu huhtikuussa 2015. Esimerkiksi suomenkielisen Wikisanakirjan käyttäjän ”Esimerkki” uusi käyttäjätunnus olisi ”Esimerkki~fiwiktionary”.

Kaikki tunnukset tulevat yhä toimimaan kuten ennenkin, ja niillä tähän mennessä tehdyt muokkaukset säilyvät. Kuitenkin niiden käyttäjien, joiden tunnukset nimetään uudelleen (ja joihin tulemme olemaan yhteydessä erikseen), täytyy käyttää tunnuksensa uutta nimeä kirjautuessaan sisään.

Käyttäjien uudelleennimeäminen paikallisesti on poistettu käytöstä, jotta järjestelmänlaajuisista tunnuksista ei tule liittämättömiä paikallisen nimeämisen vuoksi. Käyttäjät voivat pyytää tunnuksensa uudelleennimeämistä käyttämällä toimintosivua Special:GlobalRenameRequest paikallisessa wikissään tai täällä Metassa, jos he eivät pidä uudesta käyttäjänimestään.

Katso myös