Jump to content

Bejelentés az egységes bejelentkezés véglegesítéséről

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
A folyamattal kapcsolatos naprakész információkat lásd az mw:SUL finalisation lapon.

Új és hasznos eszközök fejlesztésére (például összwiki-értesítések) irányuló folyamatos erőfeszítéseink részeként a Wikimédia Alapítvány fejlesztői csapata néhány változtatást hajt végre az azonosítók működésével kapcsolatban. Ezek a változtatások azt eredményezik, hogy a jövőben a szerkesztői azonosító mindenhol ugyanaz lesz. Így új szolgáltatásokat nyújthatunk, melyek segítségével hatékonyabbá válik a szerkesztés és a megbeszélés, továbbá lehetőség nyílik a szerkesztői jogosultságok rugalmasabb kezelésére. Ennek egyik előfeltétele, hogy mind a 900 Wikimédia-wikiben egyedi szerkesztői azonosítók legyenek.

Sajnos vannak azonosítók, melyek az összes wikit tekintve nem egyediek, hanem ütközések jöttek létre az ugyanolyan szerkesztői néven regisztrált szerkesztők neve között. Annak érdekében, hogy ezek a szerkesztők a jövőben is használhassák a Wikimédia wikijeit, az ilyen szerkesztői neveket úgy nevezzük át, hogy nevük végéhez a „~”-jelet és a wikijük rövidítését adjuk hozzá. Ez 2015 áprilisában fog megtörténni. Az a szerkesztő például, akinek jelenleg a magyar Wikiszótárban (Wiktionary) „Példa” a neve, a „Példa~huwiktionary” nevet fogja kapni.

A jövőben minden szerkesztői fiók az eddigiekhez hasonlóan működik, a továbbiakban is minden szerkesztés ugyanannak a szerkesztőnek lesz jóváírva. Ugyanakkor az átnevezett szerkesztőknek (akikkel egyénileg fogunk kapcsolatba lépni) belépéskor az új azonosítójukat kell használniuk.

A szerkesztők helyi átnevezése megszűnt annak érdekében, hogy a fiókokat ne lehessen elszakítani a központi azonosítótól. A szerkesztők kérhetnek átnevezést a saját wikijük Special:GlobalRenameRequest lapján vagy kérhetnek további átnevezést itt, a Metán, ha nem tetszik az új, megváltoztatott nevük.

Lásd még