Komiteti i përkatësive

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Affiliations Committee and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcuts:
AffCom,
AC

The Affiliations Committee advises and makes recommendations regarding the recognition and existence of Wikimedia movement affiliates.

Contact:
AffCom(_AT_)lists.wikimedia.org
Twitter @WikimediaAffCom
Facebook @WikimediaAffCom


Group photo of the 2023 EduWiki Conference in Belgrade, organized by Wikipedia & Education User Group

Komiteti i përkatësive (më parë i njohur si Komiteti i kapitujve, si dhe AffCom) është komuniteti i komuniteteve të Wikimedia e besuar në këshillimin e Wikimedia Foundation Board of Trustees në aprovimin e lëvizjeve të filialeve të rinj: kapituj kombëtarë ose nënkombëtarë, organizma tematike dhe grupe përdoruesish.

Komiteti i u krijua në 15 Janar 2006 nga një rezolutë e Bordit të të Besuarve, së bashku me disa Komitetet Wikimedia të tjera. Mandati i tij i parë përfshinte koordinimin e zhvillimit të kapitujve Wikimedia — të cilat në atë kohë ishin në një fazë të hershme të organizimit — po ashtu edhe thjeshtëzimi i komunikimit në mes dhe midis kapitujve në Fondacionin Wikimedia.

Në 2012, pas një diskutimi të komunitetit dhe pas një rezolute të Bordit të të Besuarve, qëllimi i Komitetit u zgjerua që të përfshijë organizata tematike dhe grupet e përdoruesve. Në pajtim me rezolutën, Komiteti hartoi statutin e saj i cili u aprovua zyrtarisht nga Bordi në Gusht, duke përfunduar tranzicionin në Komitetin e përkatësive.Procesi i Komitetit i përkatësive (Prezentim ne PDF i vitit 2012).

Komiteti i përkatësive është përgjegjës për bërjen e rekomandimeve tek Bordi i të besuarve për njohjen, aprovimin dhe ekzistencën e përkatësivë në lëvizjen Wikimedia po ashtu për lehtësimin e krijimit të këtyre organizmave. Në fjalë të tjera, Komiteti ndihmon Wikipedianët nga e gjitë bota që të vetë-organizohen në kapituj, organizma tematike ose grupe përdoruesish, dhe të fitojnë njohjen zyrtare nga Fondacioni Wikimedia.

Ne mund tju drejtojmë përmes proçesit themelues të organizatës suaj duke ju nihmuar për pregatitjen e akteve nënligjore, përgjigjien e pyetjeve rreth asaj që Fondacioni nga një përkatësi, dhënia e ndihmës dhe këshillimi në zgjidhjen problemeve të përbashkëta teknike, tipareve dalluese, problemeve administrative dhe të ndërtimit të komunitetit, dhe - nëse është e përshtatshme - duke aprovuar ndihmë financiare të limituar për nisjene aktivitetit tuaj (mbulimin e kostove të regjistrimit, kostot e mbajtjes së projekteve të para, etj.).

Nëse jeni të interesuar të lidheni me përpjekjet e tjera lokale në zonën tuaj, jeni të lirë të na kontaktoni duke përdorur ndonjë nga metodat e listuara si më poshtë, dhe ne do të jemi të lumtur tju lidhim juve me personat e duhur.


For further information, see Komiteti i anetareve/Anetaret.

The Affiliates Committee comprises volunteers selected for their enthusiasm and their skills in community organising, cross-cultural communication, reviewing bylaws, and providing governance advice for emerging organisations. There are currently 11 (eleven) voting members with terms of three years each.

Voting members of the Committee are helped by non-voting advisors. Advisors provide the Committee with on-the-ground experience, language skills, and governance advice, and are able to take part in discussions at subcommittee meetings.

Certain Wikimedia Foundation staff members support the Committee in its operations and help the Committee to function effectively. They are actively present on the Affiliations Committee's non-public mailing list and internal wiki, and may provide advice to the Committee based on their knowledge and expertise. They are not voting Committee members.

The Wikimedia Foundation Board of Trustees appoint liaisons to the Committee to facilitate communication and coordination between the Committee and the Board. The liaisons shall be the Committee's primary point of contact with the Board, and shall serve to update the Board on the Committee's activities and update the Committee on relevant Board activities. They may request information related to the Committee's operations as necessary to carry out their role. They are not voting Committee members.

If you'd like to be a voting member of the Committee, please leave a note on the talk page, and you'll be notified when seats become available. The last elections took place at the end of 2023, with new members joining the Committee in January 2024. The next selection is scheduled for the end of 2024, with new members joining the Committee in January 2025.

Anetaret me te drejte vote

Photo Name Languages Location (time zone) Term ends Role
1 Jeffrey Keefer en-N, fr-2 United States, North America (UTC-4/UTC-5) 28 shkurt 2027 Kryetari
2 Mehman Ibragimov ka-N, ru-N, tr-N, az-N, en-3 Georgia, Eastern Europe (UTC+4) 28 shkurt 2027 Secretary; Zevendesi
3 Suyash Dwivedi hi-N, en-3, sa-2 India, South Asia (UTC+05:30) 28 shkurt 2027 Treasurer; Zevendesi
4 Başak Tosun tr-N, en-5 Turkey, Eastern Europe (UTC+3) 30 qershor 2024
5 Joy N. Y Agyepong en-N, tw-N, ak-N Ghana, Africa 30 qershor 2024
6 Maor Malul es, en-5, lad-4, pt-4, de-3, he-3, ca-3, af-2, guc-2, tr-2 Israel, Western Asia (UTC+2) 31 dhjetor 2024
7 Aleksey Chalabyan hy-N, ru-N, en-3 Armenia, Eastern Europe (UTC+4) 31 dhjetor 2024
8 Maciej Artur Nadzikiewicz pl-N, en-4, de-2 Poland/Belgium, Central Europe (UTC+1) 28 shkurt 2027
9 Harriet Henry Bayel Ghana, West Africa (UTC) 28 shkurt 2027
10 Agus Damanik Indonesia, Southeast Asia (UTC+7) 28 shkurt 2027
11 Mari Avetisyan hy-N, en-3, tr-3, ru-3, Armenia, Eastern Europe (UTC+4) 28 shkurt 2027

Non-voting advisors


Advisor Languages Location (time zone) Term end Notes
HakanIST tr-N, en-3 Turkey, Eastern Europe (UTC+3) 28 shkurt 2025
Aaryaa Joshi en-N, mr-N, hi-N India, South Asia (UTC+5.30) 28 shkurt 2025
Buszmail Philippines, Southeast Asia (UTC+8) 28 shkurt 2025
Delphine Ménard fr-N, en-5, de-3, es-3, it-2 France, Europe (UTC+1) 28 shkurt 2025
RebeccaRwanda Rwanda, Central Africa (UTC+2) 28 shkurt 2025
Lucas Teles pt-N, en-3, es-2 Brazil, South America (UTC-2) 28 shkurt 2025

Board liaisons

Liaison Languages Location (time zone) Term end Notes
Mike Peel en-N, es-2, pt-1, fr-1 Europe (UTC+1)
Nataliia Tymkiv
Lorenzo Losa

Support staff

Photo Name Languages Location (time zone) Role
1 Dumisani Ndubane ts-N, en-4 South Africa (UTC+2)
2 Manavpreet Kaur pa-N, en-4, hi-3, fr-2 Punjab, India, Asia (UTC+5:30)
3 Nahid Sultan bn-N, en-3, bpy-1.05, hif-1, as-1 Bangladesh, South Asia (UTC +6) Trust & Safety
4 Charles Roslof en-N United States, North America (UTC-8/UTC-7) Legal
5 Stephen LaPorte en-N United States, North America (UTC-8/UTC-7) Legal  • Mënyra më e mirë për të kontaktuar Komitetin është për të shkruar një e-mail tek affcom(_AT_)lists.wikimedia.org, ju lutemi vini re se Komiteti nganjëherë mund të jetë i ngadaltë në përgjigjjen e e-maileve, kështu që nëse ju nuk merrni një përgjigje për mesazhin tuaj në një kohë të arsyeshme, thjesht na dërgoni një kujtesë.
  • Ju mund të kontaktoni gjithashtu edhe anëtarët e Komitetit individualisht duke klikuar mbi emrat e tyre në kohështrirjen e mësipërme; ndjehuni të lirë të përdorni faqet tona biseduese dhe adresat e e-mailit për çdo pyetje që lidhen me kapitujt, organizatat tematike ose grupe përdoruesish.
  • Ju mund të organizoni gjithashtu në telefonatë (nëpërmjet Skype ose Google Hangouts) me anëtarët e Komitetit.