Jump to content

Adománygyűjtés/Fordítás

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising/Translation and the translation is 100% complete.
This is a soft redirect to a replacement or better page,
at: Fundraising.

Ha egy hivatkozásra kattintva jutottál erre az oldalra, kérjük, hogy lépj vissza, és javítsd a hivatkozást, vagy értesíts egy admint.
Adománygyűjtés Fordító Központ

Az évek során a Wikimedia Alapítvány számos nemzetközi online adománygyűjtő kampányt futtatott. Folyamatosan bátorítjuk az olvasókat a Wikipedia oldal tetején elhelyezett bannerekkel. Ezen túlmenően emaileket küldünk ki azoknak az adományozóknak, akik támogattak bennünket korábban, kérvén őket, hogy újítsák meg adományozásukat. Törekszünk arra, hogy a legjobban lokalizált adományozási élményt adjuk világszerte az olvasók számára azáltal, hogy a helyileg legjobban preferált fizetési módot és sok nyelven, magas minőségű üzeneteket kínálunk fel.

Ha szeretnél fordítani, vagy visszajelzéseket küldenél nekünk, kövesd az alábbi utasításokat.

Hogyan segíthetsz a fordításban

Az adománygyűjtési üzenetek lefordításához kövesd az alábbi egyszerű lépéseket.

 1. Először ezt az oldalt fordítsd le: ehhez kattints a lap tetején található „A lap fordítása” linkre (és válaszd ki az oldal tetején a nyelved, ha nem a beállított nyelvre szeretnél fordítani). Ne módosítsd az angol nyelvű szöveget.
 2. A „Fordítandó üzenetek” szöveg alatt válaszd ki a fordítandó üzenetet (az üzenetek sorrendben vannak).
 3. A fordításhoz kattints a linkre.
 4. Válaszd ki a célnyelvet a jobb felső sarokban.
 5. Kezdj neki!
 6. Ha minden szöveggel elkészültél, még segíthetsz. Válts át a lap tetején az „Átnézés” fülre, majd – ha van – javítsd ki a fordítások hibáit, majd jelöld az üzeneteket átnézettnek. Ehhez be kell jelentkezned.

Iratkozz fel hogy értesíthessünk a fordítandó tartalomról (ha még nem tetted)

Lefordítandó és korrektúrázandó üzenetek

Hogyan segíthetsz a lokalizációban

Az adománygyűjtő csapat folyamatosan keresi a lehetőségeket a nemzetközi adománygyűjtő kampányok javítására és lokalizálására. Ha úgy érzed, hogy szeretnél támogatni bennünket a lokalizációs/kultúrális kérdések megválaszolásával és visszajelzést adni a lokalizációval kapcsolatban, kérlek szánj egy percet erre a gyors kérdőívre.

Hogy ötleteket adjunk ehhez a kérdéshez mire is várunk visszajelzést, itt egy példa: Az Egyesült Királyságbeli kampányban arra bátorítjuk az olvasókat, olyan kis adományokat tegyenek, mint "egy csésze kávé ára". Hogy az üzenetünk kultúrálisan releváns legyen, országfüggő öteleteket tesztelünk a "kevés értékű pénz" kifejezésre. Japánban például az "egy érme ára" koncepcióját teszteltük, utalva az 500 yenes érmére, Izraelben teszteltük a "kávé és süti" kifejezést, ami közös az izraeli kávézókban, Brazíliában teszteltük az "um lanche" kifejezést, ami olyasmi mint a snack, stb. Ha van ötleted vagy javaslatod, hogy mit próbálhatunk ki abban az országban, ahol élsz, vagy abban a kultúrában amelyet ismersz, nagy örömmel vennénk tőled. Kérünk, add az ötleted a vitalap erre kijelölt kérdésére és ne feledd hozzáadni a neved a lokalizációs szakértőkhoz kitöltve ezt a gyors űrlapot. Előre is köszönjük a támogatásodat!

Példa adománygyűjtő banner

A banner hasonlóan néz ki:

Angol nyelvű banner.

Élő előnézet

Tippek

 • Felismertük, hogy egyes üzenetek nem feltétlenül vannak szükségszerűen pontosan fordítva, vagy nem vonzó minden hallgatóság számára, tehát fordításkor nem kell a pontos fordításhoz ragaszkodni, ha azt érzed, más szavakkal jobban ki tudod fejezni ugyanazt a nyelvtani vagy kultúrális hatást. Ha nem találsz működő szavakat, jelezd a fordítási kérésben és hagyj üzenetet a Vitalapon.
 • Hagyj hozzászólást a fordításodhoz, ha azt érzed, közreműködésednek még némi további munkára van szüksége vagy úgy érzed, valamelyik inkább nem használandó.
 • Néhány üzenet ugyanaz (vagy ugyanarra épül) mint a korábbi években használtak. Nyugodtan újrahasznosíthatod valamelyik korábbi fordítást: 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007.
 • Felkeresheted a GYIK a 2012-es fordítóknak oldalt.
 • A Wikimedia Deutschland és a Wikimedia CH rendelkezik pénzgyűjtési megegyezéssel a WMF-fel és pénzgyűjtő kampányt futtatnak Németországban ill. Svájcban. Kérünk, velük lépj kapcsolatba az ezen országokban működő fordításokkal kapcsolatban.

Visszajelzés

A fordítással, vagy a fordítási folyamattal kapcsolatos kérdéseid, hozzászólásaid és visszajelzéseid a vitalapra vagy a jrobell@wikimedia.org e-mail-címre várjuk.