Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/2021-08-27/Second board voter e-mail/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/2021-08-27/Second board voter e-mail and the translation is 100% complete.

From: Изборна комисија на Фондацијата Викимедија <board-elections@lists.wikimedia.org>

Не заборавајте да гласате на изборите за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија 2021

Почитуван(а) $USERNAME,

Ви пишуваме бидејќи ги исполнувате условите за гласање на изборите за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија 2021. Изборите започнаа на 18 август 2021 г. и ќе завршат на 31 август 2021 г.

Фондацијата Викимедија управува со проекти како $ACTIVEPROJECT и со неа раководи Одбор на доверители. Одборот е органот на Фондацијата Викимедија задолжен да носи одлуки. Дознајте повеќе за Одборот на доверители.

Годинава ќе избереме четири места со гласање на заедницата. За нив се кандидираа деветнаесет лица од целиот свет. Дознајте повеќе за кандидатите.

Речиси 70.000 членови на заедниците се повикани на гласање. Меѓу нив сте и Вие! Гласањето трае само до 23:59 ч. UTC на 31 август. Дајте го Вашиот глас на [$SERVER/wiki/Special:SecurePoll/vote/Wikimedia_Foundation_Board_Elections_2021 SecurePoll на $ACTIVEPROJECT].

Ако веќе имате гласано, Ви благодариме за учеството и занемарете ја оваа порака. Секој може да гласа само по еднаш, без оглед на тоа колку сметки има.

Прочитајте повеќе за овие избори.

Срдечно,

Изборната комисија

Писмово го добивате бидејќи ја имате заведено Вашата е-пошта кај Фондацијата Викимедија. За да престанете да добивате известувања за идни избори, ставете го Вашето корисничко име на овој список.

Plain text version

Почитуван(а) $USERNAME,

Ви пишуваме бидејќи ги исполнувате условите за гласање на изборите за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија 2021. Изборите започнаа на 18 август 2021 г. и ќе завршат на 31 август 2021 г.

Фондацијата Викимедија управува со проекти како $ACTIVEPROJECT и со неа раководи Одбор на доверители. Одборот е органот на Фондацијата Викимедија задолжен да носи одлуки. Дознајте повеќе за Одборот на доверители: 
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Foundation_Board_of_Trustees/Overview>

Годинава ќе избереме четири места со гласање на заедницата. За нив се кандидираа деветнаесет лица од целиот свет. Дозајте повеќе за кандидатите: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Foundation_elections/2021/Candidates#Candidate_Table>

Речиси 70.000 членови на заедниците се повикани на гласање. Меѓу нив сте и Вие! Гласањето трае само до 23:59 ч. UTC на 31 август. Дајте го Вашиот глас на SecurePoll на $ACTIVEPROJECT:
<$SERVER/wiki/Special:SecurePoll/vote/Wikimedia_Foundation_Board_Elections_2021>

Ако веќе имате гласано, Ви благодариме за учеството и занемарете ја оваа порака. Секој може да гласа само по еднаш, без оглед на тоа колку сметки има.

Прочитајте повеќе за овие избори:
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Wikimedia_Foundation_elections/2021/Board_of_Trustees>.

Срдечно,

Изборната комисија

--

Писмово го добивате бидејќи ја имате заведено Вашата е-пошта кај Фондацијата Викимедија. За да престанете да добивате известувања за идни избори, ставете го Вашето корисничко име на овој список:
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list>.