Jump to content

Прибирање средства 2012/Превод/Првично писмо

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Launch email and the translation is 100% complete.
NOTE TO TRANSLATORS

This letter is a new translation request, but re-uses large parts of the 2012 Jimmy Appeal.

https://meta.wikimedia.org/wiki/Fundraising_2012/Translation/Jimmy_Appeal

If the 2012 Jimmy Letter has been translated into your language, you can probably re-use much of it for this translation. :-)


Launch email (millions)

Почитуван(а) firstname,

Вашите прилози ја одржаа Википедија во 2012, па затоа би ве замолил да дадете прилог денес за продолжиме и во наредната.

Малиот прилог значи многу за Википедија. Google може да има скоро милион сервери. Yahoo има околу 12 000 вработени. Ние имаме 800 сервери и 150 вработени. Низ годините работиме напорно за да ја одржиме нашата самобитност. Си ја исполнуваме задачата, и остваруваме без денгуба.

Википедија е на 5-то место по посетеност на интернет и опслужува 450 милиони луѓе секој месец - со милијарди погледнати страници.

Деловното работење е сосема во ред. Рекламирањето не е зло. Но тука не му е местото. Не на Википедија.

Википедија е нешто посебно. Таа е нешто како библиотека или градски парк. Како храм за умот. Место што сите ние го посетуваме за да размислуваме, да научиме и да го споделиме нашето знаење со другите.

Кога ја основав Википедија, можев да ја направам да биде профитна фирма со реклами, но сепак решив да направам нешто поинакво.

Доколку секој што го чита ова го повтори минатогодишниот прилог, собирањето на средства би завршило веднаш. Но не секој може да одвои, и не секој ќе го стори тоа. И тоа е во ред. Секоја година се наоѓаат доволно дарители за да се покриеме.

Затоа годинава би ве замолил да дадете прилог во износ од $5, $20, $50 или онолку колку што можете да одвоите за да ја одржиме самобитноста на Википедија.

Ви благодарам,

Џими Велс
Основач на Википедија

Launch email (thousands)

Почитуван(а) $firstname,

Вашите прилози ја одржаа Википедија во 2012, па затоа би ве замолил да дадете прилог денес за продолжиме и во наредната.

Малиот прилог значи многу за Википедија. Google и Yahoo имаат илјадници сервери и персонал. Ние имаме околу 800 сервери и 150 вработени. Низ годините работиме напорно за да ја одржиме нашата самобитност. Си ја исполнуваме задачата, и остваруваме без денгуба.

Википедија е на 5-то место по посетеност на интернет и опслужува 450 милиони луѓе секој месец - со милијарди погледнати страници.

Деловното работење е сосема во ред. Рекламирањето не е зло. Но тука не му е местото. Не на Википедија.

Википедија е нешто посебно. Таа е нешто како библиотека или градски парк. Како храм за умот. Место што сите ние го посетуваме за да размислуваме, да научиме и да го споделиме нашето знаење со другите.

Кога ја основав Википедија, можев да ја направам да биде профитна фирма со реклами, но сепак решив да направам нешто поинакво.

Доколку секој што го чита ова го повтори минатогодишниот прилог, собирањето на средства би завршило веднаш. Но не секој може да одвои, и не секој ќе го стори тоа. И тоа е во ред. Секоја година се наоѓаат доволно дарители за да се покриеме.

Затоа годинава би ве замолил да дадете [$1 прилог во износ од $5, $20, $50] или онолку колку што можете да одвоите за да ја одржиме самобитноста на Википедија.

Ви благодарам,

Џими Велс
Основач на Википедија