10 raons per les que també voldràs les noves infotaules

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page 10 reasons why you'll want our new infoboxes too and the translation is 100% complete.

La comunitat de la Viquipèdia en català ha dedicat molt de temps per actualitzar les infotaules (les taules que apareixen a la part superior esquerra dels articles) a partir d'un Viquiprojecte liderat per un usuari entusiasta (vegeu aquesta entrevista). Aquesta iniciativa ja té força impuls i creiem que val la pena replicar-ho en les versions en altres llengües. Sabem que segurament també voldreu aprofitar al màxim les infotaules quan sapigueu com funcionen. Us podríem donar una raó diferent per a cada article que conté una infotaula, però creiem que amb deu punts n'hi ha més que suficient:

  1. Fem-ho fàcil: Ja s'han acabat els dies en què s'havia d'escriure una pila de codi amb paràmetres arcaics per només afegir dades a les infotaules. Amb només afegir la infotaula a la pàgina, aquesta ja recopilarà totes les dades de Wikidata.
  2. Actualitza totes les llengües de cop: Els canvis d'informació que es fan a WikiData es propagaran a les versions de la Viquipèdia en totes les llengües. Per exemple, en afegir la data de defunció d'una celebritat o en actualitzar una llista de guanyadors de premis a WikiData, s'actualitzaran els canvis en totes les versions de la Viquipèdia.
  3. Dades globals, context local: En cas que es vulgui afegir als articles un toc local, aquestes infotaules permeten afegir de forma manual nous camps per sobreescriure la informació provinent de WikiData. Així es pot mantenir tota la informació de les antigues infotaules... i molt més.
  4. En estil: Les infotaules s'asseguren que els articles relacionats mantinguin una estructura similar, cosa que fa més fàcil comparar-les.
  5. Posant dinamisme al mapa: Les infotaules poden afegir una etiqueta de localització, de tal manera que en fer-hi clic, us portarà a un mapa dinàmic a l'Open Street Maps. Ara podreu donar un cop de mà als projectes similars.
  6. Nines russes: Els paràmetres de les infotaules són apilables. Per exemple, un article sobre una organització té el camp de «seu central», que invoca una infotaula que pertany als monuments. Això desencadena una cascada de dades relacionades que no sempre són òbvies al primer cop d'ull.
  7. Manteniment fàcil: Les infotaules similars es combinaran per tipus comuns. Això redueix la necessitat de manteniment, ja que, a part del seu disseny comú i harmonitzat, s'ha d'estar pendent de menys plantilles. Quin alleujament!
  8. És un projecte col·laboratiu: La presa de decisions col·lectiva està present al projecte, decisions des del color de les vores fins als paràmetres de cada infotaula. Va involucrar a molts editors i editors independentment de les seves habilitats tècniques.
  9. Informació al primer cop d'ull: Els lectors i lectores ocasionals troben la informació més ràpidament a les infotaules, i només els hi cal llegir tot el text si volen aprendre més sobre el tema. Això ho fa to molt més fàcil si només es busca un fet o una figura específica.
  10. Tot un nou món: Encara no hem explorat tot el potencial d'aquestes infotaules. Són un projecte en constant canvi, com la Viquipèdia.

Aquí hi ha una exemple: w:ca:Charles Robert Darwin.