Jump to content

10 grunde til hvorfor du også vil kunne ønske at have vores nye infobokse

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page 10 reasons why you'll want our new infoboxes too and the translation is 100% complete.

Det katalanske Wikipedia-samfund har brugt lang tid på at opdatere infobokse (de der tabeller som du ser i den øverste højre hjørne af artikler), gennem et Wikiprojekt ledet af en entusiastisk bruger (tjek det her interview ud). Det her initiativ har allerede fået stor fart, og vi mener, at det er værd at replikere i andre sprogsversioner. Vi ved, at du også vil få din hånd på disse infobokse, når du har fundet ud af, hvordan de fungerer. Tja, vi ku' ha' givet dig en anden grund for hver artikel med en infoboks, men denne her 10-punktsliste burde være mere end nok:

  1. Tag det roligt: Væk er de gamle dage, hvor du var nødt til at skrive stribevis af koder og indtaste hemmelige parametre bare for at tilføje data til infobokse. Bare tilføj en infoboks til en side og den vil automatisk angive kildeinformation fra WikiData.
  2. Opdater alle i sprog i ét hug: Ændringer i information på WikiData overføres til alle sprogversioner af Wikipedia. For eksempel, tilføjelse af en berømtheds døds-dato eller opdatering af prisvindere på WikiData vil øjeblikkeligt opdatere alle versioner af Wikipedia
  3. Global data, lokal kontekst: I tilfælde af, at du hellere vil give dine artikler noget lokal aroma, vil disse infobokse lade dig manuelt tilføje felter til at overskrive information fra WikiData. Du får lov til at beholde al den information du havde med de gamle infobokse... og meget mere.
  4. Med stil: Infoboksene sikrer, at relaterede artikler har lignende strukturer, hvilket gør dem nemmere at sammenligne.
  5. Putter dynamik på kortet: Infoboksene kan mærke et sted så den, når du klikker på dens lokation, tager dig til et dynamisk kort på Open Street Maps. Nu, kan du give ligesindede projekter en hånd.
  6. Russiske dukker: Infoboksparametre kan stables: for eksempel, en artikel om en organisation har et "hovedkvarter" felt, hvilket til gengæld bringer en "bygning" infoboks med information vedrørende monumenter. Dette slipper en hel kaskade af data løs, der er relateret, men ikke altid åbenlyst ved første øjekast.
  7. Nem vedligeholdelse: Lignende infobokse er forenede til fælles typer. Dette reducerer behovet for vedligeholdelse fordi, bortset fra deres delte og harmoniske design, du skal have mærker på færre skabeloner - hvilken lettelse!
  8. Det er ligesom et samarbejdprojekt: Fælles beslutningstagninger har fyldt projektet, fra skemagrænsers farve til parametrene i hver infoboks. Det får en masse redaktører involveret uanset deres tekniske dygtighed
  9. Information i korte træk: Sporadiske læsere finder oplysninger hurtigere i infoboksen, og de behøver kun at læse hele teksten, hvis de vil lære mere om emnet. Det her gør livet nemmere for læsere, som kun leder efter et bestemt faktum eller tal.
  10. En helt ny verden: Vi har ikke endnu udforsket de nye infobokses fulde potentiale. De er et projekt som ændrer sig hele tiden, bare ligesom Wikipedia.

Her er et eksempel: w:ca:Charles Robert Darwin.