Καθολικοί αναιρετές

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Global rollback and the translation is 85% complete.
Outdated translations are marked like this.
Αυτή η σελίδα συνοψίζει τα στάνταρ και τις οδηγίες σχετικά με την χρήση των δικαιωμάτων καθολικού αναιρετή καθώς και των άλλων δικαιωμάτων που παρέχονται την ομάδα των καθολικών αναιρετών.

Οι καθολικοί αναιρέτες είναι μια ομάδα χρηστών με συγκεκριμένα δικαιώματα που απονέμονται από τους επιτρόπους σε έμπιστους χρήστες και τους επιτρέπει να αναιρούν εύκολα επεξεργασίες που είναι ξεκάθαρα μη παραγωγικές, όπως βανδαλισμοί και ανοησίες, σε όλα τα wiki του Wikimedia.

Για να εξεταστούν οι χρήστες θα πρέπει να είναι εμφανώς ενεργοί στην αντιμετώπιση βανδαλισμού ή σε ενέργειες αντι-σπαμ σε διαβικιακό επίπεδο (για παράδειγμα ως ενεργά μέλη της Ομάδας Παρακολούθησης Μικρών Wiki ) και να κάνουν μεγάλη χρήση αναστροφών σε πολλά wiki. Μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στο Steward requests/Global permissions, παρέχοντας στοιχεία για αυτή τους τη δράση.

Οι καθολικοί αναιρέτες που δεν έχουν συνεισφέρει σε κανένα εγχείρημα του Wikimedia για δυο έτη, πρέπει να χάνουν τα δικαιώματα λόγω αδράνειας.

Κατευθυντήριες γραμμές

Η χρήση της αναίρεσης (rollback) εξαρτάται κυρίως από την τοπική πολιτική όταν υπάρχει.

Οι καθολικοί αναιρέτες αναμένεται να είναι εξοικειωμένοι και να συμμορφώνονται με τις τοπικές πολιτικές όπου υπάρχουν. Σύμφωνα με την πολιτική για τα παγκόσμια δικαιώματα, οποιαδήποτε κατάχρηση καθολικού δικαιώματος χρήστη θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση κατάργηση αυτού του δικαιώματος.

Γενικά, η αναίρεση (rollback) αναστρέφει τις τελευταίες αλλαγές ενός χρήστη σε μία συγκεκριμένη σελίδα με ένα κλικ. Αυτό το εργαλείο υπάρχει κυρίως για να απλοποιεί την αναστροφή κακόβουλων επεξεργασιών. Παρόλο που μπορεί θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί για να αναιρεθεί οποιαδήποτε αλλαγή, είναι συχνά ενοχλητικό για τον χρήστη του οποίου η επεξεργασία αναιρείται αν αυτή είναι έγκυρη. Η αναίρεση έγκυρων ή αμφισβητούμενων επεξεργασιών με αναστροφή θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς αν γίνεται, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ποτέ σε διορθωπόλεμο.

Δικαιώματα

Δικαιώματα χρηστών που αυτή τη στιγμή είναι αντιστοιχισμένα στην καθολική ομάδα global-rollbacker
N Δικαίωμα Περιγραφή Σημειώσεις
1 autoconfirmed Επεξεργασία ημιπροστατευμένων σελίδων συνήθως μέρος της ομάδας χρηστών «αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες »
2 editsemiprotected Επεξεργασία προστατευμένων σελίδων ως "Allow only autoconfirmed users"
3 ipinfo Aνάκτηση πληροφοριών σχετικά με τις διευθύνσεις IP που επισυνάπτονται σε αναθεωρήσεις ή καταχωρήσεις αρχείου καταγραφής
4 move Μετακίνηση σελίδων
5 movestable Μετακίνηση σελίδων με σταθερές εκδόσεις
6 skipcaptcha Πραγματοποίηση ενεργειών που ενεργοποιούν CAPTCHA χωρίς να χρειάζεται πέρασμα από το CAPTCHA
7 abusefilter-log-detail Εμφάνιση λεπτομερειακών καταχωρήσεων του ιστορικού καταχρήσεων εξαρτάται από την τοπική πολιτική όπου υπάρχει, αλλιώς είναι τμήμα της ομάδας «διαχειριστές »
8 autopatrol Αυτόματη σημείωση των επεξεργασιών τους ως ελεγμένες
9 autoreviewrestore Αυτο-επιθεώρηση στην αναστροφή
10 patrolmarks Προβολή σημάνσεων ελέγχου πρόσφατων αλλαγών
11 rollback Γρήγορη αναστροφή των επεξεργασιών του τελευταίου χρήστη που επεξεργάστηκε μια σελίδα
12 suppressredirect Μη δημιουργία ανακατεύθυνσης από το παλιό όνομα κατά τη μετακίνηση μιας σελίδας
13 markbotedits Σήμανση επαναφερόμενων επεξεργασιών ως επεξεργασιών ρομπότ συνήθως μέρος των δικαιωμάτων των ομάδων «sysop » και «Μποτ »
14 noratelimit Να μην επηρεάζεται από τα όρια ρυθμού

Τοπικές πολιτικές

Χρήστες με δικαίωμα καθολικού αναιρετή

Δείτε επίσης