Jump to content

Fundraising 2010/Appeal/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Molta gent em mirava estranyada fa deu anys quan vaig començar a parlar-los de la Viquipèdia.

Diguem que la gent de negocis veia amb escepticisme la idea que voluntaris d'arreu del món poguessin unir-se per crear un compendi del coneixement humà, només pel simple propòsit de compartir.

Sense anuncis. Sense ànim de lucre. Sense agenda.

Una dècada després de la seva fundació, més de 380 milions de persones fan servir la Viquipèdia cada mes. Gairebé una tercera part del món amb accés a Internet.

És el cinquè lloc web més popular del món. Els altres quatre s'han creat i es mantenen gràcies a inversions de milers de milions de dòlars, grans plantilles corporatives i un màrqueting incansable.

Però la Viquipèdia no s'assembla a un web comercial. És una creació comunitària, escrita per voluntaris dia a dia. Tu formes part de la nostra comunitat. I avui t'escric per a demanar-te que protegeixis i sostinguis la Viquipèdia.

Junts podem fer que segueixi gratuïta i lliure de publicitat. Podem fer que segueixi oberta (pots fer servir la informació de la Viquipèdia per a qualsevol propòsit). Podem fer que segueixi creixent, estenent el coneixement a tot arreu i convidant a la participació de tothom.

Cada any en aquestes dates, estenem la mà per demanar a tu i a la gent de la comunitat de la Viquipèdia que ens ajudeu a sostenir la nostra iniciativa conjunta amb un modest donatiu de 15€, 30€, 50€ o més.

Si valores la Viquipèdia com a font d'informació —i com a font d'inspiració— espero que decideixis actuar ara mateix.

Cordialment,

Jimmy Wales

Fundador de la Viquipèdia

PD: La Viquipèdia mostra el poder de la gent com nosaltres per fer coses extraordinàries. Gent com nosaltres escriu la Viquipèdia, paraula a paraula. Gent com nosaltres la finança, donatiu a donatiu. És una demostració del nostre potencial coŀlectiu per canviar el món.