Jump to content

Fundraising 2010/Appeal/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Da jeg begynte å prate med folk om Wikipedia for ti år siden, fikk jeg noen rare blikk. Forretningsfolk var skeptiske til tanken om å la frivillige fra hele verden komme sammen for å lage en samling av kunnskap – kun for å kunne dele den videre.

Ingen reklame, ikke noe utbytte, ingen agenda.

Nå, ti år etter at Wikipedia ble etablert, bruker mer enn 380 millioner mennesker nettstedet hver måned. Det er nesten en tredel av alle mennesker i verden som har tilgang til internett. Det er den 5. mest brukte nettsiden i verden. De fire andre er bygget opp og vedlikeholdes av milliarder av dollar i investeringer, mange ansatte og enorme markedsføringsapparat.

Men Wikipedia er ikke som en kommersiell nettside. Det er nettsamfunnet som lager innholdet; det er skrevet av frivillige, én artikkel av gangen.

Når du leser dette er du en del av dette samfunnet, og jeg skriver i dag for å be deg om å være med på å beskytte og støtte Wikipedia. Sammen kan vi sørge for å holde det gratis og fritt for reklame. Vi kan holde det åpent og du kan fortsette å bruke informasjonen fra Wikipedia akkurat som du vil. Vi kan få det til å fortsette å vokse, vi kan spre kunnskap overalt, vi kan gi alle en mulighet til å bidra.

Hvert år på denne tiden ber vi deg og alle andre på tvers av hele Wikipedia-samfunnet om å hjelpe til for at vi skal nå vårt felles mål. Vi ber deg om et moderat bidrag på en hundrelapp eller mer.

Hvis du setter pris på Wikipedia som en kilde til informasjon – og en kilde til inspirasjon, så håper jeg du vil bidra nå.

Med vennlig hilsen

Jimmy Wales

Grunnlegger, Wikipedia

P.S. Wikipedia handler om å gi makt til ordinære mennesker som oss til å gjøre ekstraordinære ting. Mennesker som oss skriver Wikipedia, ett ord av gangen. Mennesker som oss finansierer det, én donasjon av gangen. Det er et bevis på vår kollektive evne til å endre verden.