Meta:Babilon

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Meta:Babylon and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Globe of letters.png
BABYLON
the Wikimedia translators' portal/noticeboard
Babylon este portalul şi avizierul pentru traduceri al Meta. Pentru discuţii generale despre traduceri a se vedea pagina de discuţie.

Primii pași

Comunicație

Pagina automată care listează toate traducerile solicitate pe Meta-Wiki cu noul sistem (vezi Pagina de ajutor a extensiei de traducere).

Legături directe:

Înregistrați-vă ca traducător

Probleme legate de traduceri pe proiecte Wikimedia

Traducerea săptămânii

Traducerea săptămânii, aici pe Meta-Wiki, este un proiect pentru a creea articole la proiecte Wikipedia unde încă nu există, prin traducerea lor.

Ortografia Wiki

Contrar la ceea ce noi, traducătorii, am putea crede ;-), lucrurile nu ar trebui să fie întotdeauna traduse. Acesta este motivul pentru care a fost creată Ortografia Wiki, pentru a evita scrierea eronată a numelor proprii și a denumirilor locale. Ortografia Wiki este un proiect inter-wiki și multilingvistic. Vă rugăm să ajutați la verificarea traducerii în limba dvs. proprie a mesajelor ce fac subiectul Ortografiei Wiki. Și nu ezitați să participați!

Scrierea cu majuscule pe paginile de la Wikționar

Limbile au reguli diferite privind utilizarea majusculelor. De exemplu, în limba engleză, numele lunilor și majoritatea cuvintelor titlurilor lucrărilor sunt întotdeauna scrise cu majuscule, dar în limba franceză nu sunt. Majoritatea proiectelor Wikționar fac acum diferență între literele mari și literele mici. Wikționar trebuie să știe ce reguli are fiecare limbă în ceea ce privește scrierea cu majuscule. Vă rugăm să ajutați la completarea tabelului de utilizare a majusculelor!

WikiProiectul de Traduceri la Wikisource

O inițiativă de coordonare între mai multe versiuni de limbă ale Wikisource pentru colectarea traducerilor vechi și crearea de noi traduceri pentru textele originale care nu au fost traduse niciodată sau traducerile existente se află sub drepturi de autor etc. Găzduit la Wikisource în limba engleză.

Despre localizare

Informații despre localizare, atât pentru traducători, cât și pentru dezvoltatori, pot fi găsite în pagina de localizare de la MediaWiki.org. Informațiile ar putea fi neactualizate.

You can read some useful tips on Amir’s blog.

Strategie de traducere pe termen lung

Puteți citi și discuta idei despre modul de lucru cu traducerile pe pagina desprestrategii de traducere.