Jump to content

Fundraising 2009/core messages/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Top text

[edit]
 • Фондација Wikimedia
 • Примерок од Годишната кампања за собирање средства за 2009 г.

Notices

[edit]
 • [Сокриј]
 • [Отвори]
 • Дознајте повеќе
 • Донирајте сега
 • ВИКИПЕДИЈА ЗАСЕКОГАШ
 • Ова е нашето заедничко знаење. Нашето заедничко богатство. Помогнете ни да го заштитиме.
 • Ја создадовме најголемата збирка на заедничко знаење во историјата. Помогнете ни да го заштитиме ова богатство.
 • Од една статија станаа 13 милиони. Од еден јазик станаа 270. Помогнете ни да го заштитиме она што го создадовме.
 • Ви благодариме што се трудите да гоf создадете светското заедничко знаење. Помогнете ни да го заштитиме ова богатство.
 • Ние го пишуваме. Ние го споделуваме. Ние го подобруваме. Ајде сега да го заштитиме.
 • Ова е нашето заедничко знаење. Нашето заедничко богатство. Помогнете ни да го заштитиме.

Phase 1

[edit]
 • ЗНАЕЊЕ ЗАСЕКОГАШ
 • НА НАРОДОТ ЗАСЕКОГАШ
 • ВИКИПЕДИЈА ЗАСЕКОГАШ
 • СО ОТВОРЕН КОД ЗАСЕКОГАШ
 • БЕЗ РЕКЛАМИ ЗАСЕКОГАШ
 • ВИКИПЕДИЈА ЗАСЕКОГАШ
 • СОРАБОТКА ЗАСЕКОГАШ
 • ВО НАПРЕДОК ЗАСЕКОГАШ
 • ВИКИПЕДИЈА ЗАСЕКОГАШ

Phase 2

[edit]
 • ОВА Е СÈ ШТО ЗНАЕМЕ
 • ВАКА ИЗГЛЕДА ЧОВЕКОВИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ
 • НАШЕТО ЗАЕДНИЧКО ЗНАЕЊЕ, ЗАЕДНИЧКО БОГАТСТВО
 • СИТЕ ДА СПОДЕЛУВАМЕ
 • ЗА ВАШИОТ ПРА-ПРА-ПРА-ПРА-ПРАВНУК (внук на внукот на вашиот внук)
 • ЗА ВАШАТА ПРА-ПРА-ПРА-ПРА-ПРАВНУКА (внука на внуката на вашата внука)
 • ПОГЛЕДАЈТЕ ШТО НАПРАВИВТЕ

Phase 3

[edit]
 • Број на јазични верзии на Википедија.
 • Помогнете ни да напредуваме. Википедија Засекогаш.
 • Број на статии на Википедија (во милиони).
 • 14 милиони
 • 25 милиони
 • Помогнете ни да напредуваме. Википедија Засекогаш.
 • Број на читатели на Википедија (во милиони).
 • 330 милиони
 • 500 милиони
 • Помогнете ни да напредуваме. Википедија Засекогаш.
 • Број на придонесувачи на Википедија.
 • 100.000
 • 250.000
 • Помогнете ни да напредуваме. Википедија Засекогаш.

Phase 4

[edit]
 • „Нема ден без Википедија.“
Дарител: Анонимен
Датум: 22 август, 2009
Време: 08:44 ч.
Износ: USD 30,00
Дознајте повеќе • Донирајте сега
 • „Давам малку, но од срце.“
Дарител: Јиџао Ланг
Датум: 21 септември, 2009
Време: 16:22 ч.
Износ: USD 1,95
Дознајте повеќе • Донирајте сега
 • „Мудрост — слободна како слободата… како што треба да биде.“
Дарител: Тобијас Доман
Датум: 23 август, 2009
Време: 19:59 ч.
Износ: EUR 10,00
Дознајте повеќе • Донирајте сега
 • „Нема Вики, нема знаење. Знаеш за Вики - имаш знаење.“
Дарител: Шиварам Навин
Датум: 6 септември, 2009
Време: 14:28 ч.
Износ: USD 10,00
Дознајте повеќе • Донирајте сега
 • „Секој треба да придонесе по нешто за да ја сочуваме Википедија од реклами.“
Дарител: Анонимен
Датум: 5 септември, 2009
Време: 20:56 ч.
Износ: USD 10,00
Дознајте повеќе • Донирајте сега
 • „Мала цена за она што го добивате.“
Дарител: Ричард Ег
Датум: 6 септември, 2009
Време: 14:28 ч.
Износ: GBP 200
Дознајте повеќе • Донирајте сега
 • „Да го искористиме овој дар, сето ова знаење, за да го оправиме светот.“
Дарител: Тимоти Оконел
Датум: 5 септември, 2009
Време: 20:56 ч.
Износ: USD 50,00
Дознајте повеќе • Донирајте сега

Phase 5

[edit]
 • „Верувам во нас.“
 • „Знаев дека можете.“
 • „Престана да биде мрежно место уште многу одамна.“
 • „Започна со една статија.“
 • Прочитајте:
Личнен апел на
основачот на Википедија, Џими Велс

Donation Pages

[edit]
 • ВИКИПЕДИЈА ЗАСЕКОГАШ
 • Ова е местото кајшто можете да ја заштитите Википедија, енциклопедијата што ја пишува народот.
 • Википедија е непрофитен проект кој постои со една цел: слободно и отворено споделување на знаења.
 • Википедија функционира благодарение на вашите донации.
 • Што прави Википедија во вашата околина?
 • Движењето на Викимедија веќе постигна значајно влијание ширум светот.
 • Викимедија гради меѓународна мрежа од здружени организации.
 • Моментално постојат 27 ограноци на Викимедија.
 • Дознајте повеќе
 • Основачот на Википедија Џими Велс
„Престана да биде мрежно место уште многу одамна. За многу од нас, највеќето, Википедија стана незаменлив дел од секојдневниот живот.“
 • Раскажете ни ја вашата приказна за Википедија.
 • Донирајте денес.
 • Коментар на дарителот
 • “Јас сум стручен образовен работник, честопати притиснат од времето – Со време почнав да сметам на Википедија за интелигентен и подробен преглед на теми непознати за мене.“
 • Прочитајте повеќе
 • ЧПП
 • За што одат парите?
 • За луѓе и технологија. Иако Википедија е меѓу 5-те најпосетени мрежни места во светот, ние всушност имаме помалку од 30 вработени.
 • Дознајте повеќе
 • Донирајте сега
 • Википедија е непрофитна и смета на вашите поединечни донации. Донирајте сега.
 • Изберете сума:
 • □ $35 □ $50 □ $75 □ $100 □ Друго [USD]
 • □ $250 □ $100 □ $75 □ $50 □ $35 □Друго [USD]


 • „Сите донации во износ од $100 или повеќе ќе бидат дуплирани од Omidyar Network во текот на извесен период. За да дознаете повеќе, кликнете тука.“
 • Одберете начин на плаќање:
 • [Кредитна картичка – Visa, Mastercard, Amex]
 • [Paypal]
 • [Кредитна картичка]
 • □ Сакам донацијата да оди за мојот локален огранок на Викимедија
 • Јавен коментар:
 • Имате мисла што да ја споделите со светот?
 • Тука внесете до 200 знаци:
 • □ Сакам да ми се прикаже името до коментарот.
 • □ Се сложувам да добивам новости за Википедија и Фондацијата Викимедија. Никогаш нема да ги дадеме вашите податоци никому. Тука можете да ги видите нашите одредби за приватност на дарителите.
 • Податоци
 • Информации за дарителот
 • Име
 • Средно име
 • Презиме
 • Адреса, ред 1
 • Адреса, ред 2
 • Улица
 • Град
 • Покраина/Провинција
 • Држава
 • Поштенски број
 • Кредитна картичка
 • Број на картичката
 • Важи до
 • Сигурносен код
 • Е-поштенска адреса
 • Пополнете го ова поле.
 • Бројот на картичката е неважечки.
 • Картичката е истечена.
 • Сигурносниот код се состои од 3 бројки на опачината од картичката.
 • Коментар на дарителот
 • “Јас сум стручен образовен работник, честопати притиснат од времето – Со време почнав да сметам на Википедија за интелигентен и подробен преглед на теми непознати за мене.“
 • Прочитајте повеќе

Thank You page

[edit]
 • ВИКИПЕДИЈА ЗАСЕКОГАШ
 • Ви благодариме. Замислете си кога секој на светот би можел да има удел во слободниот и целосен пристап кон севкупното човеково знаење. Со вашата донација ние сè повеќе се приближуваме кон таа цел.
- Џими Велс, Основач на Википедија
 • Испратете ја поракава на пријателите
 • Внесете адреси
 • Име:
 • Тема: Да ја поддржиме Википедија Засекогаш
 • Вашата приказна: Замисли кога секој на светот би можел да има удел во слободниот и целосен пристап кон севкупното човеково знаење. Затоа дадов прилог за Wikimedia Фондацијата. Приклучи ми се да ја поддржиме Википедија.
 • Испрати [BUTTON]
 • Раскажете ни ја вашата приказна за Википедија
 • Како вие го доживувате геслото „Википедија Засекогаш“?
 • Име:
 • Град:
 • Е-поштенска адреса:
 • Вашата приказна:
 • Испрати
 • Искажете ја вашата поддршка за Викимедија
 • Преземете ги овие копчиња и реклами за вашата мрежно место, блог, или страница на Facebook.

Other lines to translate

[edit]
 • Почесен записник на дарители
 • Мисијата на Wikimedia
 • Статути
 • Членови на одборот
 • Правилник
 • Собирање средства
 • Начини на дарување
 • Коментари од дарителите
 • Годишни извештаи
 • Транспарентност
 • Добродетели
 • Ограноци
 • Приказни од дарителите
 • Донирајте сега
 • Донирајте
 • Нашето заедничко знаење.
 • Нашето заедничко богатство.
 • Да го зачуваме, сега.